Jong AZ herpakt zicht met zege op Jong FC Utrecht

 Jong AZ herpakt zicht met zege op Jong FC Utrecht

Zaanstad- Jong AZ heeft zich vrijdag herpakt in de beloftenclash met Jong FC Utrecht. Op het AFAS Trainingscomplex werden de Domstedelingen met 3-2 verslagen. Håkon Evjen, Mo Taabouni en Kenzo Goudmijn maakten de Alkmaarse goals.

Hobie Verhulst stond onder de lat bij Jong AZ. De 27-jarige sluitpost was speelgerechtigd doordat er in onderlinge beloftenduels geen leeftijdslimiet geldt. Het jeugdexponent kwam eerder dit seizoen ook tegen Jong PSV in actie.

Nagtegaal
Wegens het overlijden van Ed Nagtegaal speelden de Alkmaarse beloften met rouwbanden. De Bergenaar was sinds 1994 teammanager van verschillende AZ Jeugd-teams, waaronder één seizoen Jong AZ. Nagtegaal is 74 jaar geworden.

In de muur
De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Na vijf minuten stuitte Mo Taabouni op Maarten Paes en een vrije trap van Peer Koopmeiners belandde in de muur. Aan de overzijde moest Verhulst in actie komen bij een inzet van Mohamed Mallahi. De goalie plukte zijn schot uit de hoek. De grootste mogelijkheid was voor Jelle Duin, nadat Biberoglu hem vrij voor doel zette. De spits lobte de bal over de uitgekomen Paes, maar ook net naast.

Strafschop
In de 31e minuut kwam Jong FC Utrecht vanaf de penaltystip op voorsprong. Verhulst gaf een verkeerde inspeelpass, waarna Kenzo Goudmijn een overtreding beging. Jeredy Hilterman benutte de strafschop: 0-1.

Snelle repliek
Nog geen twee minuten later kwam Jong AZ al met het antwoord. Na een combinatie met Goudmijn kon Hakon Evjen afdrukken: 1-1. Ook de Utrechters dachten aan een snelle repliek, maar Verhulst bracht redding op een schot van Mallahi.

Uitbraak
In de 42e minuut was het Jong AZ dat na een rappe uitbraak de leiding nam. Paes bracht aanvankelijk nog knap redding op een schot van Duin, maar de rebound kwam voor de voeten van Taabouni: 2-1.

Voorlangs
Direct na rust was Jong AZ bovenliggend en dat leverde twee kansen op voor Koopmeiners. Eerst volleerde hij net naast, waarna even later een afstandspoging hetzelfde resultaat opleverde. In de 64e minuut waren ook Evjen en Duin weer dichtbij. De Noor mikte voorlangs, waarna Duin zijn voet tegen het schot kreeg. Zijn poging ging echter hoog over.

Goudmijn
Evjen kreeg niet veel later opnieuw een kans, maar krulde dit keer net naast. Aan de overzijde sloegen de bezoekers via Hilterman wel toe: 2-2. Een paar minuten later deed Jong AZ het net ook weer bollen. Waar Evjen eerder op Paes schoot, was Goudmijn wel trefzeker. De middenvelder controleerde een geblokkeerde voorzet en vond knap de verre hoek: 3-2. Het bleek de winnende treffer, waarmee Jong AZ zich herstelde van de zeperd tegen TOP Oss van een week eerder.

Koopmeiners: ‘Beter aan de bal’
“We hebben bij vlagen een heel aardig niveau laten zien”, vertelt Koopmeiners. “Zeker gezien de omstandigheden op het veld. We waren beter aan de bal, maar moeten de wedstrijd wel eerder beslissen. Het is jammer dat de eerste tegengoal voortkomt uit een fout in de opbouw. Dat gaat bij ons vaak goed en levert veel op. Je hoopt dit soort momenten zoveel mogelijk te beperken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Jong FC Utrecht 3-2 (2-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Robin Lathouwers (63. Quinten Dekkers), Joey Jacobs, Maxim Gullit (63. Bram Franken), Emir Biberoğlu; Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Zico Buurmeester (82. Soulyman Allouch); Håkon Evjen, Jelle Duin, Mo Taabouni.

Opstelling Jong FC Utrecht: Maarten Paes; Sylian Mokono, Mark Pabai, Reda Akmum, Djevencio van der Kust (82. Djenairo Daniels); Raymond Huizing (46. Oussama Alou), Remco Balk (60. Rida El Barjiji), Odysseus Velanas (60. Giovanni De La Vega); Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman, Derensili Sanches Fernandes.

Scoreverloop: 31. Hilterman 0-1, 33. Evjen 1-1, 42. Taabouni 2-1, 74. Hilterman 2-2, 78. Goudmijn 3-2.
Gele kaarten: Goudmijn (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Robin Hensgens. bron: az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws