Aanmelden kan nog voor de jubileum voetbalquiz van sc Hercules-Zaandam op woensdag 30 december

 Aanmelden kan nog voor de jubileum voetbalquiz van sc Hercules-Zaandam op woensdag 30 december

Zaandam- Sportclub Hercules-Zaandam staat garant voor het organiseren van vele leuke voetbal activiteiten zo ook in het jubileum seizoen sinds de oprichting van de club op 28 april 2010. De club is voortgekomen uit PSCK en VVZ, beiden uit Zaandam.

Ondanks dat de jaarvergadering, waarin het verslag over seizoen 2019-2020 door het bestuur wordt toegelicht, is afgelast en ook de voetbalactiviteiten die momenteel stilliggen, valt er toch nog heugelijk nieuws te noteren.  Op woensdag 30 december om 20;30 uur wordt de tweede feestelijke sc Hercules Voetbalquiz georganiseerd.

Het 10-jarig jubileum van de Zaandamse voetbalclub wordt overschaduwd door de wereldwijde uitbraak van het Corona/Covid19 virus. Dit heeft een enorme impact op de maatschappij en dus ook op de jubilerende vereniging. Het bestuur had zich dit jubileum heel anders voorgesteld. Deze week traint de jeugd voor het laatst en daarmee gaat de winterstop periode in. Die loopt van zaterdag 19 december 2020 tot en met zondag 10 januari 2021.

Ook de jaarvergadering die officieel binnen zes maanden na het einde van het seizoen moet plaatsvinden, volgens statuten, wordt uitgesteld. Dit moment mag op basis van de Coronaspoedwet worden uitgesteld met maximaal 4 maanden. Het bestuur heeft op basis van deze wet besloten om hiervan gebruik te maken. Dit betekent dat de jaarvergadering uiterlijk op 1 mei 2021 zal zijn gehouden. Het bestuur verwacht zo binnen wettelijke grenzen onze leden optimaal in staat te stellen om lijfelijk aanwezig te zijn.

De 72 jarige voorzitter Jan de Haas heeft samen met wedstrijdsecretaris Ko Schilder en penningmeester Sander Jacobs het plan gevat om een online voetbalquiz te organiseren. Door de lockdown en coronamaatregelen helaas niet in de kantine maar wel online. Al meer dan 10 aanmeldingen zijn reeds bevestigd en het lijkt erop dat er vele aanmeldingen aan zullen komen. Het beloofd een pittige quiz te worden met meerdere speelronden en vragen die onder meer gaan over de nationale en Europese competities, de nationale ploeg `het Nederlands Elftal` en over het miljoenenbal van de Champions League. Er zal moeten blijken wie de meeste voetbalkennis in huis heeft al heeft de organisatie de olympische gedachte hoog in het vaandel. Er zal vooral gezamenlijk veel plezier gemaakt worden met de nodige voetbalhumor.

De quiz is voor individuen of voor de kleinere groepjes want meespelen met een ‘denktank’ kan ook. Zolang er maar wel aan de corona regels gehouden wordt. De deelname bedraagt slechts 5 euro en er vallen mooie prijzen te winnen inclusief de eer van het houden van de Wisselbeker. Wie daarmee vandoor gaat zal op woensdag avond 30 december omstreeks 22;00 uur bekend zijn.

De Voetbalquiz zal volledig digitaal plaatsvinden. Dus een stabiele internetverbinding is een vereiste. Enkele uren voordat de Voetbalquiz begint, ontvangen deelnemers een mail met de link en meer informatie. Als er vragen zijn kun je deze stellen aan de organisatie via evenementen@hercules-zaandam.nl.

Deelnemers hoeven geen lid te zijn van sc Hercules-Zaandam om te kunnen deelnemen. Aanmelden kan op de website van de club op www.hercules-zaandam.nl

Archieffoto: sc Hercules-Zaandam, onderschrift: De winnaars van de vorige editie van de voetbalquiz toen nog in de kantine

De Redactie

Meer voetbalnieuws