Jong AZ in eigen huis onderuit tegen TOP Oss

 Jong AZ in eigen huis onderuit tegen TOP Oss

Jong AZ verliest op zaterdag 5 december 2020 met 0-1 van TOP Oss

Zaanstad- Jong AZ is zaterdag op het AFAS Trainingscomplex onderuit gegaan tegen TOP Oss. De opponent uit Noord-Brabant opende in de eerste helft de score, waarna de Alkmaarse beloften er niet in slaagden iets terug te doen: 0-1.

Mees Bakker verscheen in Zaanstad aan de aftrap. Hij maakte daarmee zijn rentree na een kwetsuur van ruim negen maanden. De negentienjarige sluitpost raakte op 29 februari geblesseerd aan zijn arm en maakte tegen TOP Oss een einde aan een lang revalidatietraject.

Twee keer de paal
De openingsfase was voor de bezoekers uit Noord-Brabant. In de eerste vier minuten waren Jarni Koorman en Dean Guezen al dichtbij een vroege openingstreffer. Beiden raakten zij de paal. Ook Dennis van der Heijden probeerde het van randje zestien, maar zijn poging werd gestopt door Bakker.

Hoekschop
Nadat Joey Jacobs namens Jong AZ een corner naast kopte, braken de Ossenaren de ban. Rick Stuy van den Herik werkte een hoekschop langs Bakker: 0-1. De Alkmaarders gingen hierna op zoek naar de gelijkmaker en dat leidde tot een poging van Mo Taabouni. De aanvaller zocht met een verdekt schot de hoek, maar Bo Geens was attent.

Onder vuur
In de tweede helft zakte TOP Oss iets in, waardoor Jong AZ meer aan de bal kwam. De kansen voor de thuisploeg bleven desondanks lange tijd uit, terwijl Bakker aan de overzijde wel moest redden op een harde poging van Giovanni Büttner. Peer Koopmeiners was in de 75e minuut de eerste AZ’er die na rust het doel van Geens onder vuur nam. De goalie redde het afstandsschot met moeite.

Afgestopt
Met de eindstreep in zicht voerde Jong AZ de druk op met feller spel. Zo kwam Taabouni vrij voor doel na een steekpass van Kenzo Goudmijn, maar werd hij afgestopt door Geens voordat hij de trekker kon overhalen. Ook Thijs Oosting en invaller Des Kunst zorgden voor gevaar, maar zij kwamen eveneens niet tot een schot.

Gekeerde strafschop
In de extra tijd leek TOP het duel te beslissen. Zij mochten aanleggen voor een strafschop, maar Bakker keerde de inzet van Van der Heijden. De redding gaf Jong AZ hernieuwde energie, wat nog resulteerde in een grote kans voor Kunst. De invaller schoot van dichtbij op de uitgekomen Geens, die daarmee de zege voor zijn ploeg veiligstelde.

Koopmeiners: ‘Te opportunistisch’
“We kwamen vandaag te laat op gang”, vertelde aanvoerder Koopmeiners. “In de eerste helft hadden we moeite om de juiste oplossing te vinden, ook vond ik ons slap in de duels. Na rust ging het beter, maar aanvallend waren we misschien iets te opportunistisch. Daar moet je meer de balans in vinden, zoals dat dinsdag goed lukte tegen Go Ahead Eagles.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – TOP Oss 0-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ:
Mees Bakker, Joey Jacobs, Tijs Velthuis (46. Jorn Berkhout), Maxim Gullit, Juan Familia-Castillo; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn; Millen Baars (71. Soulyman Allouch), Yusuf Barasi (46. Des Kunst), Mo Taabouni.

Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Trevor David, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Ruben Roosken; Dean Guezen (76. Kyvon Leidsman), Rick Stuy van den Herik, Lion Kaak (90+2. Niels Fleuren); Jarni Koorman (76. Olivier Rommens), Dennis van der Heijden, Giovanni Büttner (85. Lars Hutten).

Scoreverloop: 25. Stuy van den Herik 0-1.
Gele kaarten: Familia-Castillo (Jong AZ), Kaak, Stuy van den Herik, Trevor David (TOP Oss).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Sam Dröge. Bron:az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws