Gehavend ZVV Zaanlandia wint ook van sc Purmerland (zat)

 Gehavend ZVV Zaanlandia wint ook van sc Purmerland (zat)

Purmerland- Een prima start voor `De Zwartjes`die dit jaar voor het eerst in de zaterdag 4e klasse acteren.
Omdat de scheidsrechter voor aanvang nogal wat toelichtingen had begon deze wedstrijd bijna 10 minuten later. De spelers waren gewaarschuwd maar boekten net als het 1e duel tegen KFC een prima resultaat. Het openingsduel tegen KFC in Zaandam ging met 4-1 gewonnen. Zaterdag 26 september bijna dezelfde uitslag. sc Purmerland wist twee maal te scoren, dit terwijl zvv Zaanlandia het net 4 maal liet bollen.

De eerste 20 minuten waren de Zaandammers de bovenliggende ploeg en dat resulteerde al na 5 minuten, uit een corner, in een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later een crosspas van de rechtsachter naar de linker vleugelspits, een prima voorzet en het was al snel 2-0. De ploeg van trainer Johan van Wort zat op rozen. sc Purmerland kroop daarna wat meer uit zijn schulp, wat resulteerde in een bal op de lat en een doorgebroken speler die op doel kon afstevenen. Dit werd prima opgelost door de keeper die de aansluitingstreffer wist te voorkomen. Op slag van rust kwam het vervolgens wel nog op 3-0, deze kwam weer via een corner en zo leek het verzet van de thuisploeg gebroken.

Na de rust zagen de toch weer vele opgekomen supporters uit Zaandam, zelfs het gehele “grote” bestuur, een beter zvv Zaanlandia. Kansen genoeg, maar de bal wilde er maar niet in waardoor de bezoekers verzuimden afstand te nemen.
Na een half uur, na diverse inzetten kwam daar dan toch nog de verlossende 4-0. Door wat gepriegel achterin konden de dorpsbewoners van Purmerland in de laatste 10 minuten toch nog 2 keer tegen scoren. De 3 punten waren echter al binnen waardoor de debutant zich in de top van de 4e klasse weet te nestelen.

Nu maar hopen dat de ziekenboeg snel wat leeg loopt. Zaterdag speelt ZVV Zaanlandia tegen plaatsgenoot sv Rood-Wit Zaanstad dat al 2 keer verloor. Wellicht is Zaanlandia dan licht favoriet maar van onderschatting willen de Zaandammers niets weten. Er waren wat kritische kanttekeningen die de ploeg in het vervolg moet zien aan te pakken; zo vielen er 3 gele kaarten die onnodig waren. Positieve kanttekeningen waren dat er met 2 half geblesseerde spelers werd begonnen en deze goed werden `opgevangen`door strijd te leveren. Ook de supporters schare wordt bij uitwedstrijden steeds groter. De jeugdspelers worden op deze manier mondjesmaat gebracht om te wennen aan het niveau. Al was dit meer onder het motto: nood breekt wet.

Foto onderschrift; Blije spelers na het openen van de score in het 1e duel van Zaanlandia tegen KFC

De Redactie

Meer voetbalnieuws