Telstar geeft in `Pilzen stijl` AZ partij

 Telstar geeft in `Pilzen stijl` AZ partij

Alkmaar- Aan bijna het einde van de oefencampagne als voorbereiding op het seizoen 2021/’21 heeft Telstar een knappe prestatie geleverd. In het AFAS-stadion wordt eredivisionist AZ op 1-1 gehouden. In de 40e minuut kopt Benaissa Benamar zijn club op een 0-1 voorsprong. Pas twaalf minuten voor tijd kan aanvoerder Teun Koopmeiners vanaf de strafschopstip de gelijkmaker op het scorebord zetten. En daar blijft het bij.

De Alkmaarders hebben het gehele oefenduel het meeste balbezit maar Telstar heeft zijn zaakjes goed op orde. Op verzoek van oefenmeester Arne Slot spelen de Witte Leeuwen hetzelfde spelletje als de trainer/coach woensdag a.s. van Viktoria Pilzen in de Champions League-ontmoeting verwacht.
De eerste kans is voor de thuisclub. In de 6e minuut kopt Myron Boadu de bal over het Telstar-doel. Vier minuten verder schiet Tijjani Reijnders het leer voorlangs het doel van Trevor Doornbusch. Eén minuut later schiet Oussama Idrissi de bal keihard op het Velsense doel. De bal stuit via de borst van keeper Doornbusch het veld weer in. Geen roodhemd in de buurt om zijn ploeg op een voorsprong te schieten. Hierna duurt het eventjes voordat er weer eens wat gebeurt voor één van beide doelen. In de 39e minuut zet Tijjani Reijnders Oussama Idrissi aan het werk. Hij zet de bal voor. Myron Boadu is dicht bij de openingstreffer. Trevor Doornbusch ligt in de weg en voorkomt zo de 1-0. Zestig tellen later is het wel raak. Wel aan de andere kant van het speelveld. Telstar neemt een hoekschop. Via een aantal blauwhemden komt uiteindelijk op het middenveld de vrijstaande Daniel Adshead aan de bal. De proefspeler van Norwich City schiet de bal het volle vijandelijke strafschopgebied in. Met een kopbal knikt Benaissa Benamar Telstar op een 0-1 voorsprong. Ook Ian Beelen loopt momenteel stage. De 18-jarige middenvelder heeft een verleden in de jeugdopleiding van AFC Ajax en Vitesse.

Na rust is AZ weer de club met het meeste balbezit. Pas in de 58e minuut valt het eerste wapenfeit te noteren. Myron Boadu haalt de achterlijn en zet de bal voor. Trevor Doornbusch is met een handje eerder bij de bal dan Dani de Wit en tikt de bal voor hem weg. Twee minuten later speelt Tijjani Reijnders zich vrij in de zestien. Zijn schot gaat ver naast het Velsense doel. Weer twee minuten verder schakelt Yael Liesdek zich goed in bij een Velsense aanval. Het schot van Cas Dijkstra spat uiteen op de rug van een Alkmaarder. In de 78e minuut komt de thuisclub op gelijke hoogte. Teun Koopmeiners schiet een penalty raak nadat Yael Liesdek in zijn eigen strafschopgebied de bal ongelukkig tegen zijn arm krijgt: 1-1. Vier minuten klater wordt Redouan Taha diep gestuurd. Hij probeert met een lob de 1-2 op het scorebord te zetten. Marco Bizot is goed bij de les en keert met één hand de bal. Eén minuut later krijgt Tijjani Reijnders een geweldige kans. Voor het Velsense doel schiet hij het ronde speeltuig hoog over. De allerlaatste kans op een treffer is voor Yukinari Sugawara). Owen Wijndal speelt de bal over de hele naar hem. Zijn schot, of is het een voorzet, gaat net naast. Niet veel later fluit de heer Wassink voor het einde van dit oefenduel.

Opstelling AZ: 1. Marco Bizot, 2. Jonas Svensson, 8. Teun Koopmeiners, 9. Myron Boadu, 10. Dani de Wit, 11. Oussama Idrissi, 15. Owen Wijndal, 20. Jordy Clasie, 24. Tijjani Reijnders, 27. Ramon Leeuwin (67e min. 4. Ron Vlaar) en 28. Albert Gudmundsson (67e min. 26. Yukinari Sugawara).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Hobie Verhulst, 17. Zakaria Aboukhlal, 18. Hakon Evjen, 21. Kenzo Goudmijn, 25. Thijs Oosting en 29. Joris Kramer.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Hobie Verhulst, 17. Zakaria Aboukhlal, 18. Hakon Evjen, 21. Kenzo Goudmijn, 25. Thijs Oosting en 29. Joris Kramer.

Opstelling Telstar: 12. Trevor Doornbusch, 7. Redouan Taha (32e min. 25. Shayne Pattynama), 10. Daniel Adshead (64e min. 7. Redouan Taha), 13. Ilias Bronkhorst (32e min. 19. Richelor Sprangers), 16. Niels van Wetten (64e min. 21. Ian Beelen), 17. Sven van Doorm (46e min. 23. Cas Dijkstra), 18. Benaissa Benamar (64e min. 27. Rochello Vlijter), 21. Ian Beelen (32e min. 28. Welat Cagro), 24. Siebe Vandermeulen (46e min. 2. Yael Liesdek), 27. Rochello Vlijter (32e min. 3. Vincent Regeling) en 29. Glynor Plet (64e min. 13. Ilias Bronkhorst).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Jasper Schendelaar, 6. Frank Korpershoek, 15. Rashaan Fernandes en 20. Abdel Elouazzane.

Scoreverloop
40e minuut 0-1 Benaissa Benamar
78e minuut 1-1 Teun Koopmeiners (pen.)

Arbitrage
scheidsrechter: de heer R. Wassink
assistent-scheidsrechters: de heren C. Hoogland en R. Toet

Gele kaarten
61e minuut Dani de Wit
84e minuut Rochello Vlijter

Foto en tekst: Marja Korbee

De Redactie

Meer voetbalnieuws