Assendelver ter Heide naar sc Cambuur

 Assendelver ter Heide naar sc Cambuur

Zaanstad- SC Cambuur heeft zich versterkt met Assendelver Jasper ter Heide (21). Ze zien in Leeuwarden de speler van Jong Ajax als de man die hen uit de brand kan helpen als rechtsback of verdedigende middenvelder. Ter Heide begon met voetballen bij SVA in Assendelft en speelde zich destijds via onder andere Jonger Oranje in de kijker bij de AZ jeugd. Later stapte hij over naar AJAX.

De komst van de Ajax-belofte diende zich maandagavond definitief aan. Cambuur was de transfer aan het afronden, meldden bronnen uit Amsterdam toen al. Technisch manager Foeke Booy wilde nog niet ingaan op de naam Ter Heide, anders dan dat er dinsdag nieuws te verwachten viel. De witte rook kwam er uiteindelijk. Ter Heide traint meteen al mee.

De verdediger annex middenvelder, die begin dit jaar vlak voor tijd inviel namens de Amsterdamse beloften in het met 0-2 gewonnen uitduel bij Cambuur, is voor trainer Henk de Jong een welkome aanvulling op de selectie. Rechts achterin hebben de Leeuwarders behoefte aan extra mankracht, met louter Doke Schmidt in de gelederen als pure back aan die kant. ADO Den Haag-huurling Milan van Ewijk keert na het door coronavirus afgebroken seizoen niet terug in Leeuwarden en Jordy van Deelen kreeg geen contractverlenging. Dat Ter Heide verdedigend op het middenveld ook als achtervanger van Mees Hoedemakers uit de voeten kan, past in het plaatje dat Cambuur voor ogen had. Op die positie was de verder complete selectie van de Leeuwarders dun bezet.

Foto: Jonger Oranje

De Redactie

Meer voetbalnieuws