Wijndal: ‘Zal ik nooit vergeten’

 Wijndal: ‘Zal ik nooit vergeten’

Zaanstad- Hij beleeft dit seizoen zijn doorbraak, maar ook Zaandijker Owen Wijndal zit nu tijdelijk in de wachtkamer. In deel 3 van de interview-serie op AZ.nl vertelt de linksback hoe hij zichzelf bezighoudt, over het missen van voetbal en heeft hij serie-tips voor de Alkmaar/Zaanstreek-fans.

Hoe is het met je?
“Het gaat prima. Het is een beetje saai zonder voetbal, ik verveel me soms wel. Ik mis het. Maar de mensen om mij heen en ikzelf zijn gezond, dat is nu het belangrijkste.”
Wat doe je in deze tijd?
“In het begin was ik op straat met vrienden, maar dat kan natuurlijk niet meer. Het is nu vooral veel Netflixen en PlayStationen. Het is anders om jezelf fit te houden op deze manier. We krijgen van onze fysiektrainer filmpjes toegestuurd met oefeningen die we thuis kunnen doen. Ook ga ik vaak hardlopen, maar het liefste sta ik natuurlijk op het veld.”

Wat mis je het meeste?
“Eigenlijk alles. Lekker met de jongens zijn en op het veld staan. Als ik even niet speel, kan ik niet wachten om weer te beginnen. Het is anders dan bijvoorbeeld de zomerstop.”

Dit moet voor jou extra zuur zijn omdat je net bij de voorselectie van Oranje zat.
“Niet voor mij alleen is het zuur. Iedereen heeft er last van. Je moet hopen dat de corona-crisis zo snel mogelijk voorbij gaat. Over de voorselectie van Oranje: Ik kwam bij AZ op het trainingscomplex samen met Myron en Calvin. Ik wist wel dat de voorselectie bekend zou worden, maar ik had er echt geen rekening mee gehouden. Arne kwam naar ons toe en vroeg om mee te lopen naar zijn kantoor. Ik dacht: ‘Wat heb ik gedaan?’ Toen vertelde hij het goede nieuws. Ik was natuurlijk heel blij en als je bij de voorselectie zit, wil je ook bij de definitieve selectie komen. Nu moet ik vooral hard blijven werken als ik een kans wil blijven maken op een plekje.”
Welke wedstrijd van dit seizoen is jou het meest bijgebleven?
“Mijn mooiste wedstrijd is sowieso Royal Antwerp-uit. Ik vond dat ik zelf eigenlijk niet eens zo goed speelde, haha! Maar de ontlading in die wedstrijd was prachtig. We scoorden natuurlijk in de laatste minuut en omdat Antwerp met negen man stond, was de kans groot dat we zouden winnen in de verlenging. Dat lukte ook. Die wedstrijd had álles en zal ik daarom nooit meer vergeten.”

Is er nog veel contact onderling?
“Ja, ik spreek nog regelmatig met de boys. Het gaat over van alles. We hebben het natuurlijk over het coronavirus, maar ook over alledaagse dingen.”

Heb je nog een boodschap voor de fans?
“Blijf veilig thuis! Zorg dat je geen risico loopt om het virus door te geven. Dat is echt belangrijk. Ik heb ook wat kijktips. Er zijn twee series die ik heel goed vind: When They See Us en Mocro Maffia. When They See Us is een waargebeurd verhaal dat gaat over vijf tieners die onterecht vast zitten in de Verenigde Staten. En Mocro Maffia: als je die nog niet gezien hebt, moet je die gewoon kijken!”
bron; az.nl

De Redactie

Meer voetbalnieuws