Jong AZ in derde oefenduel onderuit tegen VVV Venlo

Swolgen- Jong AZ verloor woensdagmiddag nipt van het Limburgse VVV-Venlo. Op het sportpark Kerkebos kwamen de Alkmaarders al vroeg op achterstand. Na een mooie gelijkmaker van AZ-speler Kevin Toppenberg wist de thuisploeg in de tweede helft opnieuw te scoren en eindigde de wedstrijd na negentig minuten spelen in 2-1.

De selectie van Jong AZ-coach Leeroy Echteld speelde tegen VVV-Venlo al zijn derde wedstrijd in de voorbereiding. De Alkmaarders trapten het seizoen af met een 1-3 oefenzege op VV Bergen en speelden vervolgens met 3-3 gelijk op bezoek bij VV Katwijk.

Vroege achterstand
In de meest zuidelijke provincie van Nederland was het duel slechts 30 seconden onderweg toen Thijme Verheijen namens de thuisploeg de openingstreffer voor zijn rekening nam. De buitenspeler ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en schoot vervolgens raak in de korte hoek: 1-0.

Kansen AZ
Een paar minuten later waren de Alkmaarders dichtbij de gelijkmaker. Rechtsback Elijah Dijkstra kwam naar binnen vanaf de flank, maar zijn inzet van dichtbij werd gepareerd door VVV-doelman Delano van Crooij. Vlak daarna werd ook de poging van AZ-spits Sem van Duijn gepakt door de Venlose goalie.

Gelijkmaker van Toppenberg
Een doelpunt van de bezoekers hing echter in de lucht en na twintig minuten bracht Toppenberg AZ dan ook op gelijke hoogte. De vleugelaanvaller werd aangespeeld door Jeremiah Esajas, waarna Toppenberg twee tegenstanders passeerde en keeper Van Crooij kansloos liet met een afstandsschot in de verre hoek: 1-1

Zeggen belangrijk
Aan de andere kant van het veld was VVV-Venlo voor de tweede keer gevaarlijk. Kostantinos Doumtsios bereikte ploeggenoot Paul Pöpperl, waarna de middenvelder vrij kon uithalen. AZ-keeper Kiyani Zeggen maakte echter een geweldige redding en voorkwam daarmee een nieuwe achterstand. Na een halfuur was ook Esajas, eerder aangever, dichtbij een treffer. De verdediger werd aangespeeld door Dijkstra en schoot rakelings langs het Limburgse doel. Tot aan de rust zouden er geen doelpunten meer vallen.

VVV-Venlo opnieuw op voorsprong
In het tweede bedrijf kwamen bij beide teams verse krachten binnen de lijnen. Met deze nieuwe elftallen werden de ruimtes kleiner en waren de kansen schaars. In minuut 61 was de eerste mogelijkheid van de tweede helft direct raak. Middenvelder Pöpperl haalde de achterlijn en bereikte Pepijn Doesburg. De spits tikte vervolgens de 2-1 binnen.

Goede redding Schilder
Na de tegentreffer probeerden de bezoekers uit Alkmaar nadrukkelijk de aanval te zoeken, maar slaagden zij er niet in om tot scoren te komen. In de slotfase moest ook doelman Koen Schilder nog in actie komen. De goalie maakte een goede redding nadat een hard schot van buitenspeler Naïm Matoug richting de korte hoek leek te gaan. Zo voorkwam Schilder een verdere achterstand en eindigde het duel na exact negentig minuten in 2-1.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VVV-Venlo – Jong AZ | 2-1 (1-1)
Oefenwedstrijd

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij (46. Jan de Boer); Robin Lathouwers (46. Tim Braem), Rick Ketting (62. Diego van Zutphen), Justin Bakker (62. Roel Janssen), Emmanuel Gyamfi (62. Simon Janssen); Joep Kluskens (46. Richard Sedlacek), Paul Pöpperl (62. Arwin Javad), Elias Sierra (46. Mohammed Odriss); Martijn Berden (46. Naïm Matoug), Kostantinos Doumtsios (46. Pepijn Doesburg), Thijme Verheijen (46. Lasse Wehmeyer / 75. Mohamed Hegi).

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen (46. Koen Schilder); Elijah Dijkstra (46. Jurre van Aken), Jorn Berkhout (46. Joeri Oud), Rayan Atikallah (46. Billy van Duijl), Jeremiah Esajas (46. Wilmer Olofsson); Kasper Boogaard (46.Lev Lenssen), Rio Robbemond (46. Thomas Johannessen), Job Kalisvaart (46. Ilias Splinter); Kevin Toppenberg (46. Adam Ait Ali Oulhaj), Sem van Duijn (46. Yoël van den Ban), Jayen Gerold (46. Anthony Smits).

Scoreverloop: 1. Verheijen 1-0, 20. Toppenberg 1-1.
Gele kaarten: –
Scheidsrechter: Steve Janssen

Volledig oefenprogramma Jong AZ
Zaterdag 13 juli | Jong AZ – Koninklijke HFC |14:00
Woensdag 17 juli | Jong AZ – Jong Almere City | 14:00
Zaterdag 20 juli | Jong AZ – Jong Sparta Rotterdam | 13:00
Maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli | Trainingskamp
Zaterdag 27 juli | Jong AZ – Jong Genk | 12:30
Woensdag 31 juli | ADO Den Haag – Jong AZ | 14:00
Zaterdag 3 augustus | K.V.V. Quick Boys – Jong AZ | 14:30

Bestel jouw seizoenkaart voor Jong AZ
Wil jij Jong AZ ook volgend seizoen weer zien schitteren in de Keuken Kampioen Divisie? Koop hier jouw Jong AZ seizoenkaart. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl