Zaankanter Finn Stam verhuurd aan FC Groningen

Alkmaar- Finn Stam speelt het aanstaande seizoen op huurbasis voor FC Groningen. Tevens is zijn contract bij AZ opengebroken en verlengd tot medio 2028.

De 21-jarige verdediger kwam bij AZ terecht in de Onder 14 en maakte de afgelopen paar jaren voornamelijk minuten bij Jong AZ. Hij schreef in totaal 62 wedstrijden achter zijn naam in de Keuken Kampioen Divisie en was hierin goed voor vier goals en drie assists. Ook was hij onderdeel van de selectie die de Youth League won. Hij had een aandeel in zes van de negen affiches van die succesvolle campagne.

Eredivisie-ervaring
Op 2 maart 2024 maakte Stam zijn debuut voor AZ 1, dat die avond op Het Kasteel aantrad tegen Sparta Rotterdam. Meer ervaring in de Eredivisie zit dus in de pijplijn voor de jeugdexponent, gezien FC Groningen recent promoveerde naar het hoogste niveau na een jaar van afwezigheid. FC Groningen vangt de Eredivisie aan met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda op vrijdag 9 augustus.

Stam: ‘Voelt als een beloning’
Vlak voor zijn tijdelijke vertrek naar Groningen, verlengde de in Zaandam geboren voetballer een nieuw, langdurig contract bij AZ. ”Hartstikke mooi natuurlijk”, reageert Stam. ”Vorige jaar tekende ik ook al een contract en dit nieuwe contract voelt als een beloning voor een heel mooi afgelopen seizoen.”

Stam: ‘Eer om aanvoerder te zijn’
De linksback kende een sterk seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en groeide zelfs uit tot aanvoerder van de beloftenploeg uit Alkmaar. ”Vorig seizoen is het allemaal heel snel gegaan”, vertelt Stam. ”Bij de komst van de nieuwe trainer werd ik aanvoerder van Jong AZ. Dit was vooral een eer, maar ik ben er niet per se heel anders door gaan voetballen. Het heeft wel bijgedragen aan mijn persoonlijke groei en ik heb mede hierdoor het hele seizoen continu stappen kunnen maken in mijn ontwikkeling.”

Stam: ‘Zoveel mogelijk speelminuten in de Eredivisie’
”Komend seizoen wil ik zoveel mogelijk speelminuten maken in de Eredivisie. FC Groningen is een geweldige club om dat bij te doen, met een grote achterban en een ambitieuze jonge groep. Met de ervaring die ik bij FC Groningen kan opdoen, hoop ik volgend seizoen een vaste waarde bij het eerste elftal van AZ te kunnen zijn”, aldus Stam.

Brandenburg: ‘Mooie kans om ervaring op te doen’
AZ’s Hoofd Jeugdopleiding, Paul Brandenburg, spreekt over het seizoen van Stam bij Jong AZ en geeft aan welke voordelen een verhuurperiode heeft voor de linksbenige verdediger. ”Finn heeft zich het afgelopen jaar dusdanig goed ontwikkeld bij Jong AZ, dat hij kon aansluiten bij het eerste elftal. Het ondertekenen van een langdurig contract spreekt vertrouwen uit van beide kanten. Een verhuurperiode bij FC Groningen is voor hem een mooie kans om ervaring op te doen in een andere omgeving, met een nieuwe spelersgroep en op Eredivisie-niveau.”

Foto’s: Patrick Harderwijk / Fotopersbureau HCA

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl