Oud FC Zaanstreek en AZ speler Arie Hersche overleden

Alkmaar/Zaanstreek- Oud-AZ-speler Arie Hersche is zaterdag 29 juni op 86-jarige leeftijd overleden. Hersche maakte deel uit van het allereerste elftal van de ploeg uit Alkmaar bij de oprichting van AZ’67 in het jaar 1967. De linksbenige buitenspeler kwam twee seizoenen uit voor AZ’67.

Hersche begon zijn betaald voetbalcarrière bij v.v. O.N.A in Gouda. De vleugelaanvaller promoveerde in het 1955-1956 met v.v. O.N.A naar de eerste klasse, na een 6-0 overwinning in de kampioenswedstrijd tegen s.v. Wassenaar. Hersche nam de 2-0 voor zijn rekening.

De carrière van Hersche
Na jaren bij v.v. O.N.A., koos Hersche voor een avontuur bij FC Zaanstreek, de club die in 1967 na een fusie met Alkmaar ’54 werd ongedoopt tot AZ’67. In Alkmaar werd de van oorsprong linkervleugelaanvaller omgevormd tot een aanvallende linkervleugelverdediger, die gezegend was met een uitstekende trap in zijn linkerbeen. Ook werd Hersche geroemd om zijn mentaliteit en inzet.

In zijn periode bij AZ’67 kwam Hersche tot 74 wedstrijden, waarna hij in 1969 afscheid nam van het betaald voetbal.

AZ wenst de nabestaanden van Arie Hersche veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.


Teamfoto AZ ’67 uit het seizoen 1967-1968. Arie Hersche staat uiterst rechts op de achterste rij.

Foto’s: azhistorie.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl