Lex en Sven in actie voor jeugd Assendelft

Assendelft – “Kunnen jullie iets doen voor de jeugd?” Met die vraag startten Lex Constant en Sven Talsma zo’n drie jaar geleden met hun naschoolse activiteiten op basisscholen in Saendelft.

Lex en Sven groeiden op in Assendelft Zuid en zijn er bekend. Via TC Sports bedenken ze evenementen voor diverse leeftijden en op allerlei locaties. Lex Constant: “Zo organiseerden we op een donderdagmiddag een voetbaltoernooi op het Krajicekveld bij Kaaikhof in Saendelft. Daar kwamen zestig kinderen en jongeren op af, die in teams tegen elkaar voetbalden. Dat sloeg goed aan. We hebben dit een jaar gedaan. Toenmalig wijkmanager David Kooi vroeg ons of we dit ook konden organiseren op basisscholen. De schooldirecteuren van zes bassischolen zagen dat wel zitten. Met de naschoolse activiteiten geef je hangjeugd iets te doen en je geeft ze een veilige speeltijd met begeleiding. Het balletje ging rollen en het is nog steeds een groot succes.”

Zelf kiezen

Lex Constant: “Bij Kaaikhof zijn veel hangjongeren, dat gaat soms gepaard met vervelende situaties. Een groep kan bedreigend overkomen. Ook was er een periode met drillrap en jongeren die aan het dealen waren. Dat was geen veilige situatie. Kinderen uit groep 7 en 8 werden hierin meegezogen, daarom werden wij gevraagd activiteiten voor ze te organiseren. Er zijn kinderen die niet naar huis willen omdat er niemand is of omdat het daar onveilig voor ze is. Daarom hangen ze liever op straat. Een groep zorgt al snel voor een onveilige sfeer.

Hutten bouwen

Dat kennen wij niet uit onze jeugd. Wij woonden tegen het Amsterdams Rijnkanaal aan, wij gingen met stukken hout hutten bouwen. Nu zie je ze overal met fatbikes en steps racen, de tijden zijn veranderd. Zeker ook door de sociale media. Wij willen kinderen daarom met sporten op een actieve manier samenbrengen en een leuke middag bieden. Het plezier staat voorop, ze hoeven zich niet in te schrijven. Het laagdrempelige en dat veel mensen ons kennen is de kracht. Balsporten vindt iedereen leuk. Zo spelen we buiten voetbal, volleybal, trefbal. In de winter kunnen we terecht in de gymzalen bij de scholen. Dat kun je nog veel meer leuke dingen doen, zoals lasergamen, met pijl en boog, nerfgames, verstoppertje in het donker. Met mooi weer komen er wel vijftig kinderen! Het is echt een succes.’

Lex Constant en Sven Talsma (Foto: aangeleverd)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl