Ed Kuijper blikt terug op Zaanstad Cup en kijkt vooruit naar Oranje EK

Assendelft – Op het complex van ZVV Zaandijk zijn alle uitingen die hoorden bij de FEBO Zaanstad Cup 2024 door noeste werkers weer veilig opgeborgen. Ed Kuijper, stichter van en commercieel directeur SportsGen Sportmarketing, blikt tevreden terug op een intensieve week FEBO Zaanstad Cup en kijkt als Jonger Oranje man ook even naar het grote Oranje op het EK in Duitsland.

Wapperende vlaggen

Wapperende vlaggen (Foto: RodiMedia/KK)

Zijn conclusie na de FEBO Zaanstad Cup is voor de lezers die er bij zijn geweest logisch. “Het was wederom een prachtig toernooi. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is de (gezonde) rivaliteit groot. Er wordt echt gestreden om de Zaanse eer en dat is leuk voor iedereen. Fijn ook dat er nagenoeg niets vervelends is gebeurd.”

In het zweet

Het mooie van alles is dat steeds meer mensen de Zaanstad Cup weten te vinden. Het toernooi vorziet duidelijk in een behoefte. “Het is een avondje uit aan het worden tijdens de poulewedstrijden die van dinsdagavond t/m vrijdagavond plaatshadden. De samenwerking met ZVV Zaandijk was, net als voorgaande jaren bij WSV’30, VVA en Sporting Krommenie, fantastisch. Liefst 180 Zaandijker vrijwilligers hebben zich in het zweet gewerkt, maar altijd met een lach en een trots gevoel. De Zaandijk vrouwen en Fortuna Wormerveer zondag waren mooie winnaars van deze editie. In 2025 vieren we het lustrum van de FEBO Zaanstad Cup in Wormerveer.”

Kwaliteit

Over het EK durft Ed eigenlijk nog weinig te zeggen. Zijn aandacht was duidelijk elders. “Ik heb eerlijk gezegd nog niet al te veel gezien. Wat me wel opvalt tot nu toe is dat er best aanvallend wordt gespeeld. En dat is altijd leuk om naar te kijken.”

Over de kansen van ons nationale elftal is hij minder hoopvol gestemd. “Ik kan mij haast niet voorstellen dat we heel ver komen. Ik baseer dat puur op kwaliteit. We missen echt grote voetballers momenteel. Als het een succes wordt dan zal het vanuit de teamspirit moeten komen. Maar er is geen Van Persie, Robben, Van der Vaart en Sneijder op dit moment. Maar er is hoop, ik ben niet de allerbeste voorspeller. Geluk speelt ook een rol.”

Jonger Oranje

Niet geheel zonder trots maakt hij met een glimlach een mooie combinatie. “Jonger Oranje is natuurlijk de wieg van het Grote Oranje”. Dit jaar dromen de 25.000 deelnemers aan Jonger Oranje van een carrière als topvoetballer. “Of er van hen iemand de wereldcup ooit in handen zal krijgen weet ik natuurlijk niet. Wat ik wel weet is dat er echt veel talent in Nederland rondloopt.”

Ed Kuijper in gesprek
Tevreden een blik over het veld laten gaan

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl