Bilal Başacıkoğlu jeugdtrainer Fortuna Wormerveer O19-1

Zaanstad- Opvallende transfers krijgen altijd extra aandacht in de media. Zelfs als zo’n transfer na de sluitingsdatum zijn beslag krijgt. Nu is het niet zo dat de gelouterde profvoetballer Bilal Başaçıkoğlu bij Fortuna Wormerveer komt voetballen. Dat laat hij aan zijn broertjes over. Met al zijn ervaring zal Bilal dit seizoen de trainer zijn van de O19-1 selectie.

Helaas voor Bilal is zelf spelen vanwege blessures niet meer haalbaar. De overstap naar de trainersfunctie lijkt daarom logisch. Hij trainde onder grote namen als Van Bronckhorst, Van Basten (“Liet mij debuteren bij Heerenveen”) en Fred Rutte en in het buitenland ook met tal van trainers. “In al die jaren intrigeerde het mij hoe trainers samenwerkten met selecties. Waarom sommige combinaties niet werkten en andere juist wel. Dat zette mij tot nadenken en daarom is dit een mooie kans om die ervaringen om te zetten in de praktijk.

Unknown.jpeg

Bilal (Zaandam, 26 maart 1995) startte ooit bij Hellas Sport. Daar pikte Ajax hem op elf jarige leeftijd, speelde daarna voor HFC Haarlem, ging weer even terug naar Pancratius (het huidige SCPB’22) en werd daar gescout door sc Heerenveen. Daar in het Friese land kon hij stappen maken en was het Feyenoord dat hem contracteerde. “Dat zijn vier prachtige seizoenen geweest” waarna hij aan de slag ging in Turkije bij Kayserispor, Gaziantep en Trabzonspor. De overgang naar Heracles Almelo na die avonturen beschouwd Bilal als niet geslaagd. “Als je Feyenoord gewend bent verwacht je veel van zo’n overstap. Dat is helaas door allerlei vaak kleine dingen nooit geworden wat ik en de club hoopten. Na een seizoen ben ik weer terug gegaan naar Turkije waar Tuzlaspor mijn laatste club is geworden.”
Het trainerschap stond vanaf dat moment met stip genoteerd op zijn wensenlijstje. “Veel van mijn collega’s zoeken dan een BVO om te starten. Ik kies bewust voor Fortuna Wormerveer. Ik wil het rustig opbouwen. Voor een trainer is zijn persoonlijkheid belangrijk. Dat is wat je uitstraalt. In Wormerveer kan ik en met het team en voor mezelf gaan opbouwen. Het is hoe dan ook een sprong in het diepe. Ik woon nu nog in Rotterdam, maar mijn ouders in de Zaanstreek. Daar verblijf ik vaak. En mijn broertje speelt ook bij Fortuna Wormerveer.” Nog maar kort geleden werd bekend dat de ex profvoetballer Bilal Başaçıkoğlu al trainer/coach was geworden bij zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek 1. Hij was al enkele jaren betrokken bij de zaalvoetbalclub en zal zich vanaf seizoen 2024-2025 meer bemoeien met het vlaggenschip van de hoofdklasser.

Unknown-2.jpeg

De O19 groep is voor een groot deel de succesvolle O17 van afgelopen jaargang. De KNVB heeft – in de pas lopend met de wensen van de profclubs – de O18 competities er uit gehaald. Dat is niet zonder slag of stoot verlopen en nog altijd zijn er discussies over hoe die overgang passend kan worden gemaakt/gehouden.
Met zijn grote ervaring rekent hij er op de O19 veel te kunnen leren. “Je moet als speler een doel voor ogen hebben. Ik speelde als jochie nog veel op straat. Altijd maar voetballen. De tijd is veranderd. Daar zul je rekening mee moeten houden, maar dat doel moet je hoe dan ook hebben.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl