SVA verliest 1-5 van Sporting Martinus en blijft 2e klasser

Zaanstad- Het is SVA niet gelukt om te promoveren naar de zondag 1e klasse. Op neutraal terrein ging de ploeg van Jeroen Beukman jammerlijk onderuit. Sporting Martinus uit Amstelveen bleek de ploeg uit Assendelft te kunnen stoppen en zal volgend jaar uitkomen in de 1e klasse. De getergde Daan Rijkhoff wist SVA nog wel op voorsprong te zetten maar de 1-0 voorsprong kon SVA in de tweede helft niet meer vasthouden. In de rust was de stand 1-1. SVA moest risico nemen en kreeg de deksel op de neus.

Op het complex van sv Hillegom werd door SVA nog wel een 1-0 voorsprong gepakt. Vlak voor rust kwam Sporting Martinus op gelijke hoogte en 1-1 was dan ook de ruststand. In de tweede helft ging het mis voor de ploeg uit Assendelft en wist de Amstelveense formatie de stand om te buigen naar een 1-3 voorsprong. De derde treffer was een eigen doelpunt vanaf 40 meter. Daarmee was de ban gebroken. SVA nam meer risico en dat was de aanleiding dat Sporting Martinus nog tweemaal trefzeker kon zijn. Door de nederlaag blijft SVA volgend seizoen spelen in de zondag 2e klasse.

Michael Bruins was als fotograaf zondagochtend aanwezig en zag de SportVereniging Assendelft met 1-5 onderuit gaan.

In het NHD was het Henny Beijer die verslag deed. Het toetje van prima seizoen heeft een bittere nasmaak voor SVA.

De apotheose van een prima seizoen kreeg zondagmiddag voor SVA een bittere nasmaak. De ploeg van trainer Jeroen Beukman beschouwde de finale om promotie naar de eerste klasse als een toetje, maar met 5-1 onderuit gaan maakte het slotstuk toch wat pijnlijk.

„Geflatteerd, maar terecht”, zo typeerde Beukman, eenmaal uit de emotie, de overwinning van Sporting Martinus. De Amstelveens opponent was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, dus in dat licht was er in de ogen van de oefenmeester geen discussie. De manier waarop zijn ploeg op beslissende momenten de treffers tegen kreeg, was echter op zijn zachtst gezegd knullig.

Zo viel de gelijkmaker na miscommunicatie achterin en gooide een wereldgoal in eigen doel het duel ruim een kwartier voor tijd definitief in het slot. „We kwamen tegen de verhoudingen in op voorsprong en hadden in de minuten erna zelfs kansen op meer”, analyseerde Beukman. De 0-1 kwam na bijna een half uur spelen van de voet van Daan Rijkhoff, die zijn laatste duel speelde. Hij geloofde in een matig verdedigde diepe bal en verschalkte Martinus-keeper Dean Palmer. Amper een minuut later zeilde Rijkhoffs als voorzet bedoelde bal bijna onder de lat in het net. Weer twee minuten later keerde de keeper van Martinus knap een van richting veranderd schot.

Aan de overkant ging het daarna mis tussen keeper Max Boon en zijn laatste man. Beiden rekenden op elkaar, maar niet op de slimme Sem van Bruggen, die profiteerde van de twijfel en beiden kansloos liet. Met die 1-1 op het bord zochten beide ploegen de kleedkamer op. De honderden supporters op het fraaie, gastvrije neutrale terrein van Hillegom, waren nog maar amper terug langs het veld, of Sporting Martinus leidde met 2-1. „Dat is wel ook een beetje het verhaal van dit seizoen. We zijn vaak meteen na rust tegen een doelpunt aangelopen”, stelde Beukman teleurgesteld vast.

Hij zag zijn ploeg tegen een beter voetballend Martinus proberen terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte niet. Rijkhoff kreeg nog wel een kansje, maar daar bleef het bij. En toen SVA achterin slordiger werd, was het wachten op de beslissende tegengoal. Die kwam van de voet van Perry Plugge, die vanaf de helft van de tegenstander zo’n harde en hoge terugspeelbal produceerde, dat Boon kansloos was.

Het duel was op dat moment gespeeld. „We hebben een mooi seizoen gehad, ik ben trots op het resultaat. Zeker als ik kijk naar waar we vandaan zijn gekomen”, blikte Rijkhoff terug. „Doel was handhaven en we speelden vandaag de finale van de nacompetitie om promotie. Die promotie zat er vandaag helaas niet in.”

„Bij 2-1 had ik nog wel vertrouwen. Zelfs bij de 3-1. Martinus was de betere ploeg vandaag. Dat de 4-1 een buitenspelgoal was, doet er dan niet meer toe. Ik ben supertrots op de jongens, het was een geweldig seizoen.”

Sporting Martinus: Palmer; Klok, Kleiren (83. Dahele), Mol, Chivu (73. Vegas Morales); Van Breenen, Krijger (83. Guitink), Spooren; Dean (64. Day), Honsdrecht (64. Misumi), Van Bruggen

SVA: Boon; Plugge (72. Ranzijn), Smit, Filmer (83. Van Lieshout), Nusse; Kriek, Beukman, Ebbelaar (72. Meijer); Rijkhoff, Davids (72. Bruins), Locatelli

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl