Wat een voetbalfeest: Saentoernooi meer dan geslaagd verlopen

Zaanstad- Zaterdag 8 juni was het dan eindelijk zover, 16 deelnemende bedrijven mochten hun voetbalkunsten laten zien in een zeer goed gevuld topsportcentrum de Koog. Organisatoren Fred Henneke, Remco van Garderen en Marcel van Veen kijken terug op een geslaagde zaterdag.

Na enerverende poulewedstrijden met zelfs een monsterscore van 10-0 in voordeel van Flexitank Solutions werden de kwartfinales werden bereikt door Smit Sport trofeeën, De Rolf Groep, Steelworks, Regio College, Flexitank Solutions, Grillhelden, GLB Bouw en Van Benthem & Keulen. Uiteindelijk werden Grillhelden en Smit Sport trofeeën de finalisten. In een zeer spannende finale kwam Smit Sport trofeeën via een penalty in de laatste minuten nog terug tot 2-3, echter de tijd was te kort om er nog penalty’s uit te kunnen slepen. Hiermee kroonde Grillhelden zich tot winnaar van de 14e editie. Het sterrenteam met een verassende Glenn Helder op doel liet het publiek zien dat voetbalkwaliteiten nooit verloren gaan. Royston Drenthe nog steeds supersnel en wat te denken van Edward van Gils, waarbij het soms leek of de bal bij hem aan een draadje vastzat. En wat is voetbal zonder humor? Daarom bracht Steven Brunswijk met zijn acties wat hilariteit op het veld. De verassing van het sterrenteam was toch wel Juvat Westendorp, die man heeft niet alleen dansmoves en acteer skills, maar voetballend liet hij ook ijzersterke acties zien. Tijdens de etenspauze werden toeschouwers ook nog eens verrast met het bezoekje van niemand minder dan Najib Ahmali die lekker zat te genieten van zijn patatje. Hij heeft als Zaankanter richting organisatie aangegeven volgend jaar van de partij te willen zijn, hoe leuk is dat!

De loterij was ook weer een groot succes en de hoofdprijs viel binnen het team van GLB bouw, Mike Blom & Bo Knuysting waren de gelukkige. Met zo’n grote tv kunnen zij de aankomende EK wedstrijden wel heel goed bekijken.

Voordat de prijsuitreiking begon was een ieder natuurlijk nieuwsgierig naar de cheque van Only Friends wat zou de opbrengst zijn geworden? Oprichter Dennis Gebbink was in de ochtend al even aanwezig om zoon Myron aan te moedigen, hij speelde mee met team van WSP. Maar ook bij uitreiking was hij van de partij met een heuse ambassadeur van Only Friends genaamd Mick Dekker die recent zijn duikdiploma heeft behaald. Maar liefst 5000 euro kon er worden geschonken aan Only Friends hoe mooi is dat! Maar dat was nog niet alles want ook KZ heeft aangegeven een deel van de kantineopbrengst daarbovenop te schenken. En zelfs de volgende dag kwam daar nog een bedrag bij van €500 geschonken door deelnemer Steelworks en Piet Zwart die recentelijk als mede-eigenaar afscheid heeft genomen van ZITOITEER. Dat zegt toch genoeg over het mooie goed doel!

Alhoewel Benjamin als presentator het publiek de gehele dag door trakteerde op de Hollandse meezingers was de avond line-up natuurlijk ook om te smullen met optredens van Pascal Redeker, wat een feestnummer is dat!, Robert Leroy en als slotstuk Quincy. En hoe leuk zijn spontane acties soms, want artiest in wording de 15- jarige Dani Lok mocht zo af en toe wat nummers meezingen met zijn voorbeelden. Geloof ons van Dani gaan we echt nog meer horen. De laatste paar nummertjes waren natuurlijk voor Benjamin. Ook deze man is zo goed bij stem, de organisatie heeft er alle vertrouwen in dat er binnenkort een Nederlandse doorbrak komt, wellicht dat wij hem daarbij kunnen helpen, wie weet!

Fred, Remco en Marcel willen iedereen bedanken die in welke vorm dan ook een bijdrage heeft geleverd aan hun Saentoernooi. Medio januari pakken zij de draad weer op om er een schitterende lustrumeditie van te maken in 2025. Met hopelijk een nog hoger bedrag voor Only Friends, verassende (voetbal) BN ‘ers en artiesten, want dat kun je hun wel toevertrouwen.

Inzetfoto winnaar editie 2024 Grillhelden met de beker en hun chocolade voetballen (met dank aan bonbon atelier Limmen)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl