AZ verwelkomt nieuwe jeugdspelers

Zaanstad- AZ organiseerde dinsdagavond een kick-off bijeenkomst voor nieuwe spelers van de AZ Jeugdopleiding. Voor een dertigtal spelers is het traject bij AZ officieel van start gegaan. Op het AFAS Trainingscomplex maakten zij kennis met de club, leerden zij de verschillende afdelingen kennen en werden zij ingelicht over wat ze kunnen verwachten als speler van AZ.

De avond werd geopend met een presentatie van Paul Brandenburg, Hoofd Jeugdopleiding van AZ. Hij heette alle bezoekers welkom en gaf een korte uitleg over de visie van de club en hoe het traject eruitziet voor een jeugdspeler van AZ.

Vier workshops
De spelers en hun ouders werden vervolgens opgedeeld in groepen. Op verschillende locaties op het AFAS Trainingscomplex werden workshops gegeven om de spelers alvast kennis te laten maken met de verschillende afdelingen binnen de club en wat hen te wachten staat.

SoccerLAB
Een van de vier workshops ging over het platform SoccerLAB en hoe AZ hiermee te werk gaat. In de persruimte vertelden AZ-trainer Tim Appel en Robert de Vries van SoccerLAB dat spelers met behulp van dit platform allerlei informatie kunnen terugvinden die voor hen belangrijk is. Het platform dient als verzamelplaats voor alle relevante informatie over een specifieke speler of team.

Visie van AZ
In het Family Home wachtte de bezoekers een presentatie over de visie van AZ. Deze workshop werd verzorgd door Jeroen Peetoom, verantwoordelijk voor Prestatie, Ontwikkeling & Innovatie. Hierin gaf hij aan wat het betekent om een profvoetballer te zijn. Ook lichtte Peetoom toe op welke manier AZ zijn spelers helpt in hun ontwikkeling tot topsporter. Zo vertelde hij bijvoorbeeld hoe AZ de omgeving creëert om maximaal te kunnen presteren en hoe spelers worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te treden.

Topsportbegeleiding
In een andere ruimte lieten topsportbegeleiders Meike Scholte en Freek Gielen de spelers en hun ouders kennismaken met het topsportprogramma van AZ en de begeleiding die daarin wordt geboden. Zo vertelden zij onder andere hoe spelers worden geholpen om de voor hen geschikte levensstijlkeuzes te maken en welke aspecten de ontwikkeling tot profvoetballer stimuleren. Denk aan advies op het gebied van voeding, slaap, mentale ontspanning, dagelijkse beweging, etc.

Medisch en Fysiek
De bezoekers kregen ook meer informatie over het beleid van AZ op medisch gebied. Zo lichtte fysiotherapeut Jeroen Dijkstra toe wat de procedures zijn als het gaat om blessures en op welke manier AZ preventief te werk gaat om blessures zoveel mogelijk te voorkomen. Tot slot legde fysiektrainer Toom Willems uit hoe spelers zullen worden geholpen om technisch en fysiek in optimale conditie te verkeren. Ook vertelde hij hoe om wordt gegaan met de groei en biologische leeftijd van spelers en welke verschillende soorten trainingen de spelers kunnen verwachten bij AZ.

Ter afsluiting kregen de nieuwe AZ’ers allemaal een klein presentje van de club en keerden zij huiswaarts met mooie eerste indrukken en een rugzakje vol kennis.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl