vv Knollendam hunkert naar eerste elftal

Zaanstad- vv Knollendam hunkert naar eerste elftal zo staat te lezen in Nieuwsblad Zaanstad van RODI. Kees Klinkenberg interviewde trainer Pieter van Netten en bestuursleden Hans Knijnsberg en René Oortwijn.

Een voetbalvereniging zonder vlaggenschip? Dat zou niet mogen, maar is voor VV Knollendam wel realiteit. Na een aantal seizoenen zonder lijkt er weer iets moois te ontstaan in het dorp. Pieter van Netten is de ervaren trainer die graag weer aan de slag wil met een A-selectie.

Het is twee seizoenen geleden dat de geelgroenen een eerste elftal hadden met Andy Huitema als coach.
Met een tweede en derde elftal draait de club dit seizoen mee in de competitie. Het derde team zal
verdwijnen. Met het aantrekken van Van Netten wil de club proberen weer een eerste elftal in de wei te
brengen. “Van niets weer iets maken” laat de huidige jeugdcoördinator van RKSV Saenden weten.
“Iedereen is welkom. Wij richten ons op spelers die bij andere clubs net niet in het eerste of tweede
terecht kunnen. Hoe mooi is het dan om hier op deze prachtige accommodatie met je vrienden een elftal
te vormen? Voor je er erg in hebt speel je zo maar vijf seizoen in een eerste.”

Twee jeugdteams
Van Netten roemt de sfeer en ambiance bij de dorpsclub. “Gezelligheid staat hier voorop. Voor de
contributie hoef je het ook niet te laten.” Bestuurslid René Oortwijn knikt instemmend. “We willen het weer proberen. Bewust roepen we nu op lid te worden. De transferperiode is immers geopend. Wij hebben veel te bieden op sportief gebied.” Niet alleen zal er een eerste elftal opgetuigd gaan worden. Want ook Abdullahi Hassan is ambassadeur van de club en gaat via zijn Voetbalschool starten met een jeugdteam O12 in Oostknollendam. Daar gaat hij ook de competitie mee in.Daarnaast zal er een O16 team worden ingeschreven. Want Jochem Knijnsberg, de zoon van penningmeester Hans, komt met zijn vrienden over van WSV’30. Zijn vader, zelf zijn hele leven al betrokken bij de groengelen, vertelt dat er een complete ploeg lid is geworden. “Die jongens nemen trainers mee, maar ook een vaste scheidsrechter. Prachtig toch?” Aanmelden kan via Pieter van Netten (06-29265578) of René Oortwijn (06- 53198516).

Foto: (Kees Klinkenberg/RODI Media) Pieter van Netten, Hans Knijnsberg en René Oortwijn

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl