Indeling FEBO Zaanstad Cup 2024 bekend

Zaanstad- De indeling van de FEBO Zaanstad Cup 2024 is bekend. Een voetbaltoernooi aan het eind van een seizoen of is het juist de start van het nieuwe? De Zaanstad Cup. Van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 juni 2024 wordt het op het complex van ZVV Zaandijk ongetwijfeld weer druk. De
toegang is gratis!

Ooit heeft in 1971 de eerste editie plaatsgehad onder de naam ‘Zaandam Cup’ – alleen clubs uit Zaandam mogen deelnemen. Jaarlijks in de maand mei, na afloop van de competitie. Vanaf 1974 gingen alle Zaanse clubs meedoen en heette het toernooi de naam ‘Zaanstad Cup.’ Na het ter ziele gaan van het toernooi is er in 2021 sprake van de wederopstanding, met tegelijk ook de introductie van een vrouwentoernooi. De FEBO Zaanstad Cup is heden tendage een voetbaltoernooi voor
de seniorenselectieteams van Zaanse voetbalclubs (mannen en vrouwen). De loting voor editie 2024 werd verricht op het hoofdveld van de gastheer van deze editie. Daaraan vooraf deed Ed Kuijper, de bezielde man achter de Cup, de melding dat de edities 2025, 2026 en 2027 zullen worden gehouden bij respectievelijk sv Fortuna Wormerveer, KFC en sc Hercules Zaandam.

De loting werd voorafgegaan door een korte hilarische quiz waarbij het hoedje af of op moest. Vervolgens was het aan tal van bekenden om de ballen uit de bekers te toveren en zo de indeling voorzichtig duidelijk werd.

De indelingen zijn bij de heren als volgt: zvv Zaandijk, ZVC’22, vvv Westzaan, KFC en OFC. vv Jisp, Sporting Krommenie, SVA, cvv Blauw Wit W en sv Rood Wit Zaanstad. ZCFC, sv Fortuna W (Zon) en O-23, FC Zaanstreek en WSV’30. vv Assendelft, RCZ, Sporting Krommenie, sc Hercules Zaandam en Saenden.

De indelingen zijn bij de vrouwen als volgt: zvv Zaandijk, sc Hercules Zaandam, Sporting Krommenie, KFC en Westzaan. Saenden, Assendelft, Blauw Wit W, RCZ en WSV’30.

Na al deze handelingen was er nog ruimte voldoende om even na te praten. Het hoofdveld van zvv Zaandijk werd in gebruik genomen door de selectie van de club. Hun competitie is namelijk nog lang niet klaar. Zij moesten zondag in ieder geval winnen van Strandvogels om een zo gunstige mogelijke startplek te verkrijgen in de nacompetitie waarin behoud van de huidige status als vierdeklasser gewaarborgd moet gaan worden. De ploeg van Christopher Manuputty bleef steken op 2-2.

Hoedje af (Foto: RodiMedia/KK)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl