ZVC’22 nacompetitie, DEM (zat) tegenstander: Zaanse ploegen maken zich op voor promotie/degradatieduels

Ook het NHD gaf verslag van het duel en de aankomende nacompetie duels via Ron Weinbrecher en Eric Strouwen. In het kamp van ZVC’22 werd dinsdagavond opgelucht adem gehaald. DZS deed tegen De Volewijckers wat het moest doen. De ploeg uit Neck won het uitgestelde duel tegen De Volewijckers met 2-4 en voorkwam daarmee dat De Meteoor de Zaandammers de voet dwars zat.

Het waren spannende dagen voor ZVC’22. Het duel asc De Volewijckers-DZS werd zaterdag geschrapt omdat de thuisploeg niet in staat was een team op de been te brengen. Voor de ranglijst had de afgelasting geen gevolg: hekkensluiter De Volewijckers was al enkele weken zeker van degradatie en DZS van de tweede plaats in de eindstand.

Desondanks was het resultaat van groot belang. DZS streed namelijk met De Meteoor om de titel van de derde periode. Opnieuw had de ploeg uit Neck geen persoonlijk belang, want de ploeg was al zeker van deelname aan de nacompetitie. Als de periodetitel niet werd gewonnen zou de ploeg het ticket overnemen van kampioen Sporting Andijk.

Voor ZVC’22 was het wel van belang dat DZS de titel van de derde periode zou pakken. In dat geval was het ticket van Sporting Andijk namelijk voor de Zaandammers.

Weinigen geloofden vooraf dat asc De Volewijckers in staat zou zijn om het DZS lastig te maken, maar de vrees voor een off-day van de ploeg uit Neck, die moest winnen om sv De Meteoor (zat) te passeren, bleef aanwezig.

DZS deed echter haar morele plicht, waardoor het seizoen van ZVC’22 wordt verlengd. De Zaandammers nemen het zaterdag in Beverwijk op tegen DEM, dat tiende eindigde in de derde klasse A. DZS is in de eerste ronde vrij. De winnaars van de derde ronde komen volgend seizoen uit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal.

Lang traject

sv Fortuna Wormerveer begint op 2 juni in Amstelveen tegen Sporting Martinus aan de strijd om in de eerste klasse te blijven. De opponent eindigde op de tweede plaats in de tweede klasse B en verwierf zich daarmee het thuisvoordeel. Het team uit Wormerveer speelt na een eventuele winst opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander in die derde ronde komt uit de wedstrijd asv De Dijk – Jong Holland/Antibarbari. Het traject is daarmee nog niet ten einde. Daarna strijden namelijk nog vier teams in de finales om twee plaatsen in de eerste klasse.

KFC, dat als tweede eindigde in de tweede klasse- A bevindt zich in hetzelfde schema als sv Fortuna Wormerveer. De Kogers beginnen thuis tegen sv Montfoort’19. SVA eindigde als derde in de tweede klasse A, die ploeg krijgt zaterdag 1 juni sv De Merino’s op bezoek. De club uit Veenendaal pakte de titel van de derde periode en eindigde op de zesde plaats in de zaterdag tweede klasse B.                                        In deze nacompetitie strijden twintig teams om twee plaatsen in de eerste klasse.

ZCFC en cvv Blauw Wit Wormerveer hebben een minder zwaar traject. Beide Zaanse ploegen strijden vanaf 1 juni om in de vierde klasse te blijven. ZCFC begint met een thuisduel tegen vierdeklasser Wijk aan Zee en cvv Blauw Wit neemt het in eigen huis huis op tegen DTS, dat een periodetitel bemachtigde in de vijfde klasse. Bij winst wacht nog één wedstrijd, op neutraal terrein.                                               ZCFC speelt bij winst tegen de winnaar van AFC IJburg – HDS en het team uit Westknollendam komt bij een zege uit tegen AH’78 of de Posthoorn. De winnaars spelen komend seizoen in de vierde klasse.

Saenden gaat proberen in de tweede klasse te blijven en start die strijd op 2 juni met een thuiswedstrijd tegen FC Den Helder, dat een periodetitel in de derde klasse veroverde. Het team van trainer Ebel Hoekstra moet drie wedstrijden winnend afwerken om zich tweedeklasser te mogen blijven noemen. Tweedeklasser vv Assendelft zit in hetzelfde schema en neemt het thuis in een Zaans onderonsje op tegen Sporting Krommenie, dat op de derde plaats eindigde in de derde klasse. ,,Een mooi affiche”, vindt trainer Jordi van Beek van Sporting Krommenie. ,,Beide clubs kennen elkaar goed. Het is ook wel een beetje jammer dat we niet samen in de tweede klasse kunnen uitkomen, maar dat één van de twee teams sneuvelt. Ik denk dat wij absoluut niet kansloos zijn. vv Assendelft zit na de degradatie uit de eerste klasse nu opnieuw in zwaar weer en wij hebben de flow te pakken. Het kon wel eens heel druk worden bij deze wedstrijd. Wij hebben er in ieder geval veel zin in.”

De Zaanse vierdeklasser sv Rood Wit Zaanstad strijdt om een plek in de derde klasse. De ploeg stroomt in de tweede ronde in met een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd RKEDO – sv De Rijp. Bij een zege moeten de Zaandammers nog één keer winnen om te promoveren.

ZVV Zaandijk strijdt om in de vierde klasse te blijven. De ploeg moet daarvoor twee duels winnen. Het eerste treffen is thuis tegen vijfdeklasser Duinrand S, bij winst nemen de Zaandijkers het op tegen de winnaar van de wedstrijd vv Heemstede – Geel Zwart’30.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl