RCZ degradeert naar 4e klasse: Verliespartij tegen vv Bergen 1-5 kenmerkend

Zaanstad- Op sportpark Jagersveld in Zaandam sloot RCZ 1 een teleurstellend seizoen af met een 1-5 nederlaag tegen vv Bergen. De ploeg uit Bergen pakte dit seizoen een verrassende periodetitel en mag de nacompetitie in. RCZ daarentegen daalt af naar de zondag 4e klasse.

Een flinke domper voor de ploeg van trainer Sven Talsma. Hij kende een prima voorbereiding en ook de vooruitzichten in het begin van het seizoen zagen er positief uit. Toch raakte de klad erin en verspeelden de Racers in na de winterstop teveel punten.

Het NHD besteedde aandacht aan de degradatie van RCZ die er eigenlijk al aan zat te komen.
RCZ degradeert naar vierde klasse na verlies tegen vv Bergen. Het doek is gevallen voor RCZ. Het team van trainer Sven Talsma verloor met 1-5 van Bergen en degradeert daardoor naar de vierde klasse.

,,Ruime cijfers”, zei trainer Halsma na afloop. ,,Maar wel geflatteerd. Ook in deze wedstrijd verliep het scenario zoals in veel andere duels. Genoeg kansen, maar niet scoren en een tegenstander die zich buitengewoon effectief toonde.” Talsma verwees naar de statistieken waarin te zien is dat RCZ niet veel doelpunten tegen kreeg, maar buitengewoon weinig doelpunten maakte. ,,En dat toch waar het om draait. Het niet verzilveren van kansen heeft ons dit seizoen enorm opgebroken.” Talsma bleef realistisch. ,,Uithuilen en opnieuw beginnen. De ploeg blijft grotendeels bij elkaar en we hebben talentvolle jeugdspelers die bij de selectie gaan aansluiten.” De wedstrijd verliep vrij eenzijdig. Bij een 0-3 achterstand scoorde David Zwiebel een eretreffer. De gasten maakten er vervolgens nog 1-5 van.

Zondag 3e klasse-B: Zondag 26 mei 2024

RCZ – vv Bergen 1-5 (0-2). Doelpuntenmaker RCZ: Zwiebel

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl