Fortuna W heeft nog zicht op lijfsbehoud na behalen nacompetitie: 5-1 zege op SCPB’22 en verlies IVV zorgt voor euforie

Dat IVV verloor was een opluchting en dat was volop te merken bij de selectie van de ploeg van scheidend trainer Alexander Geernaert. Fortuna Wormerveer weet ook wie de volgende tegenstander is en tegen wie het zich kan opmaken. Zondag 2 juni om 14;00 uur staat het duel Sporting Martinus- sv Fortuna Wormerveer op sportpark Overburg in Amstelveen geprogrammeerd.
Kees Klinkenberg deed zaterdagmiddag namens het NHD verslag van het duel. ’Iedere strohalm is er één’. Fortuna Wormerveer heeft nog altijd zicht op lijfsbehoud, directe degradatie voorkomen. Met deze gedachte sleepte Fortuna Wormerveer zich door de laatste weken van de competitie. De ploeg leek ruim een maand geleden dood en begraven, maar heeft na zaterdag nog altijd zicht op lijfsbehoud. Dankzij de 5-1 zege op SCPB’22 en de nederlaag van IVV bij De Zouaven verliet Fortuna in extremis de directe degradatieplaatsen en plaatste zich voor de nacompetitie.

Luke Schagen, die na dit seizoen overstapt naar Hercules Zaandam, was zaterdag de gevierde man bij Fortuna Wormerveer. Dankzij zijn hattrick boog de thuisploeg in de eerste helft van het duel met het al gedegradeerde SCPB’22 de 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. De bezoekers bleken na rust niet meer in staat om de ploeg van trainer Alex Geernaert in de problemen te brengen. Dus was de aandacht van de Fortuna-aanhang vooral gericht op de situatie in Grootebroek, waar concurrent IVV het opnam tegen De Zouaven. De tussenstand van 2-1 in het nadeel van de Landsmeerders zorgde voor vrolijke gezichten in het Wormerveerse kamp, want IVV moest het duel winnen om de Wormerveerders in de eindstand voor te blijven.

Geernaert had voor de wedstrijd aangegeven dat hij ervan uitging dat IVV zou verliezen. ,,Maar daar hebben wij niets aan als wij vandaag zelf niet winnen. Maar we beginnen vol vertrouwen. De motivatie is hoog, de training donderdag was scherp.’’

Heel even was er sprake van stress bij de thuisploeg. Nadat Ralf Fenne – een lob in de kruising ‘wapperde’ over Justin Jager heen – de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong had gebracht, was SCPB dicht bij een tweede treffer. Tot opluchting van iedereen die de thuisploeg een warm hart toedraagt belandde de bal op de lat. De hattrick van Schagen bracht de rust terug bij de Wormerveerders. Na de pauze was er geen sprake meer van spanning.

De thuisploeg vergrootte de voorsprong naar 5-1, dankzij twee treffers van Duncan Poorter. De score had verder opgelopen als Fortuna zorgvuldiger met de mogelijkheden had omgesprongen. Onder meer Jordi Wigman liet een grote kans onbenut. ,,Zo jammer’’, reageerde de na lang blessureleed onlangs bij de selectie teruggekeerde spits. ,,Ik had er zeker eentje moeten maken. Dan bewaar ik die doelpunten voor de nacompetitie.”

Doortrekken

,,Dit spel moeten we doortrekken, dan moet het goed komen’’, reageerde Youp van Gelder, toen het verlossende bericht kwam dat IVV met 3-1 had verloren. Het duel tegen SCPB had zijn laatste wedstrijd voor Fortuna Wormerveer kunnen zijn, want hij stapt over naar SVA; een ploeg die als periodekampioen van de tweede klasse A in de komende weken eveneens strijdt om een plek in de eerste klasse. Van Gelder hoopt in Assendelft het plezier terug te vinden dat hij in Wormerveer is verloren. ,,Maar ik ben het seizoen bij Fortuna begonnen en zal mij tot het eind inzetten.’’

,,We staan nu voor de drie belangrijkste wedstrijden van het seizoen’’, keek Geernaert, die na dit seizoen stopt als trainer, vooruit. ,,Als alles meezit hebben we zeker kansen. Voetballend zijn we goed bezig. Van kampioen en bekerwinnaar Kolping Boys hebben we vier punten afgesnoept. Maar we verspeelden te veel punten tegen de onderste ploegen. In de afgelopen twee wedstrijden hebben we acht keer gescoord. Dat geeft vertrouwen.”

Geernaert heeft nog een andere reden om met een positief gevoel vooruit te kijken: de ziekenboeg loopt leeg. ,,We hebben vandaag zelfs enkele spelers met pijntjes kunnen sparen. De komende dagen werken we toe naar de eerste van drie cruciale matches.”

De vertrekkend trainer kreeg na afloop van het duel een compliment van een supporter. ,,Je doet het zo leuk. Blijf toch alsjeblieft.” De smeekbede werd afgekapt: ,,Leuk? We spelen tegen degradatie!”

Zondag 1e klasse A: Zaterdag 25 mei 2024

Fortuna W.- SCPB’22 5-1

Karakteristieken: 22. Fenne 0-1, 34. Schagen 1-1, 39. Schagen 2-1, 41. Schagen 3-1, 52. Poorter 4-1, 56. Poorter 5-1.

Fortuna Wormerveer: Jager, Van Egmond (65 Karg), Van Gelder, Lohy (75 Riedewald), Rijkschroeff, Schagen, Temme, Van de Poll, Poorter, Scholting (46. Wigman), Serdar.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl