Ex-profvoetballer Gaston Salasiwa versterkt Fortuna W 1 komend seizoen

Zaanstad- Hij heeft besloten om zijn schat aan ervaring aan te wenden om de Fortuna jeugd op weg te helpen naar grote prestaties. Dat doet Gaston Salasiwa niet zonder reden. De 35 jarige voetballer hoopt bij Fortuna Wormerveer stappen te kunnen gaan zetten voor een mooie trainersloopbaan.

Zijn eerste voetbalschreden zette hij ooit bij toenmalig WFC in een elftal met Stefanie Gorter, Anne Heijmans en Dennis Aslan. “Misschien gek om die meiden als eerste te noemen, maar wat een spelers waren dat!”

Komend seizoen gaat Gaston de O17-1 trainen. Als speler heeft hij een enorme staat van dienst en je mag hem omschrijven als wereldreiziger. Tussen al die avonturen door heeft hij sinds 2017 zijn UEFA C licentie en is nu ook in het bezit van zijn UEFA B. Dergelijke diploma’s zijn vereist om trainer te kunnen zijn in de jeugdopleiding van onze club. Zondagmorgen was Gaston samen met zijn charmante vrouw, twee dochtertjes en zoontje op het Wateringcomplex om zich te presenteren.

Unknown-8.jpeg

Vanaf zijn 9e jaar is hij louter met voetbal bezig geweest en na een lange en zeer gevarieerde loopbaan kon hij via zijn laatste club DVS’33 in Ermelo werk en woonruimte krijgen. “Dat was een warm bad. We hebben dit seizoen nog prima gepresteerd. Helaas net geen periodetitel gescoord in de Derde Divisie. We hadden daar een goede combinatie van jeugd en routine. Ik heb in al die jaren profvoetbal enorm veel meegemaakt en vooral geleerd. Nu is het tijd om mij als trainer waar te gaan maken. Daarom ben ik blij bij Fortuna aan de slag te mogen. Ik heb er enorm veel zin. Trainer zijn is een heel ander vak. En wie weet kom ik via Fortuna weer net als vroeger bij WFC wel weer terecht bij Ajax.”

Unknown-5.jpeg

Belangrijk voor Fortuna is ook zijn toezegging om als speler actief te worden. Met zijn reeds opgedane ervaring als leider in en rond het veld is er juist bij de jonge selectie van Fortuna een prachtige rol voor hem weggelegd. Hij komt vooral om de Zondag 1 te versterken als controlerende middenvelder. Een speler die – zo is de verwachting – met veel ervaring en vanuit rust een geweldige meerwaarde kan zijn binnen het team.

De ‘jonge honden’ van nu hebben dit seizoen bewezen te kunnen voetballen. “Maar dat is op dit niveau niet het enige belangrijke. Slimheid moet er ook zijn. De gretigheid is top, maar soms moet je ook bewust op de rem kunnen trappen. Of juist fysiek juist een stap meer doen. Dat heb ik aan den lijve ondervonden als jochie in het betaalde voetbal. Ik heb het team nog niet zien spelen, maar uit de verhalen die ik gehoord heb ben ik er van overtuigd een goede bijdrage te kunnen leveren. Met mijn routine denk ik een prima aanvulling te zijn op al het jeugdige talent dat er is. Ik verwacht samen met die jongens mooie resultaten te kunnen gaan boeken.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl