vv Assendelft redt het niet tegen LSVV en gaat de nacompetitie in: Sporting Krommenie de tegenstander

Zaanstad- Een zure zondagmiddag voor de voetballers van zondag 2e klasser vv Assendelft. In Zuid Scharwoude moest gewonnen worden om lijfsbehoud maar daar slaagden de zwartwitten uit Assendelft niet in. LSVV was met 4-2 te sterk. Dat betekent dat de ploeg van Guillaume Groot nacompetitie speelt.

In die nacompetitie is vv Assendelft gekoppeld aan Sporting Krommenie.  ‘vv Assendelft moet via de nacompetitie het vege lijf redden.” Die ploeg eindigde als 3e in de zondag 3e klasse en is bezig aan een goede reeks. Op een haar na werd het geen 2e en bleef vv Limmen de Krommenieërs op doelsaldo voor. Zondag 2 juni 2024 om 14;00 uur staat het duel vv Assendelft- Sporting Krommenie op het programma.

Fantasieloos vv Assendelft verwezen naar de nacompetitie staat er in het NHD van maandagochtend.  Rinus van der Lugt deed verslag met als foto onderschrift:  Slaagt Assendelft-trainer Guillaume Groot erin zijn spelers op te laden voor de nacompetitie? Na de 4-2 nederlaag tegen LSVV wordt dat geen eenvoudige opgave.

Voor zowel LSVV als Assendelft was de opdracht duidelijk: het laatste competitieduel moest worden gewonnen om deelname aan de nacompetitie tegen degradatie te voorkomen. Het was de ploeg uit Zuid-Scharwoude, dat aan het langste eind trok. De klap kwam hard aan in het kamp van Assendelft. Trainer Guillaume Groot was dermate teleurgesteld in zijn spelers, dat hij na afloop niet wilde reageren. ,,Verzin zelf maar wat”, foeterde hij, waarna hij de kleedkamer deur dichtgooide.

De irritatie van de trainer was begrijpelijk, want wat Assendelft in Zuid-Scharwoude liet zien was op z’n zachtst gezegd teleurstellend. Dat werd verloren was niet het grootste probleem, wel dat de spelers niet de indruk gaven alles te geven.

De bezoekers lieten slechts een kwartier zien wat zij in hun mars hebben. In die periode werd de snel opgelopen 1-0 achterstand omgezet in een 1-2 voorsprong. Daarvoor en daarna scoorden de Assendelvers een onvoldoende.

Misschien dat het kwam omdat arbiter Marisca Overtoom de wedstrijd – wegens onweer – een kwartier later liet beginnen, feit was dat Assendelft in de beginfase niet bij de les was. Bas Kansen profiteerde dankbaar, hij kopte in de tweede minuut de 1-0 binnen.

Daarna kwam de goede fase van de bezoekers. Een schitterende aanval via Jens Winkel, Robin Herle en afmaker Jimmy Glas en een ’lucky’ (LSVV’er Dennis Toorenburg kreeg een van de paal terugspringende bal tegen zijn voet) brachten Assendelft met 1-2 aan de leiding.

Het leek de opmaat voor Assendelft om uit te lopen naar een ruime voorsprong. Maar de bezoekers hadden geen antwoord op een verandering van de strijdwijze van LSVV. Nog voor rust keek de ploeg van Groot opnieuw tegen een achterstand aan. Op vrijwel identieke manier brachten Alek Hesp en Dennis Toorenburg uit een corner de stand op respectievelijk 2-2 en 3-2.

,,Wij wisten dat de zwakke plek van Assendelft bij corners lag”, liet LSVV-trainer Gidon Reinders Folmer na afloop weten. Een minuut voor de rust kreeg de thuisploeg een nieuwe tik, Collin Vennink verzilverde een strafschop: 4-2.

Ongetwijfeld heeft Groot in de rust aangegeven dat er alles aan moest worden gedaan om alsnog de overwinning te grijpen. Maar al snel in de tweede helft werd duidelijk dat het de spelers aan vertrouwen ontbrak. De thuisploeg had geen moeite om de fantasieloze aanvallen van Assendelft op te vangen. Met een beetje meer voetbalgogme had de thuisploeg de voorsprong uitgebreid.

Zondag 2e klasse a: zondag 26 mei 2024

LSVV-vv Assendelft 4-2

Karakteristieken: 2. Kansen 1-0, 18. Glas 1-1, 23. Toorenburg 1-2 (e.d.), 28. Hesp 2-2, 28. Toorenburg 3-2, 45+1: Vennink 4-2.

LSVV: Rouwhorst; Hesp (64. Van Overbeek), Toorenburg, Van der Leeden, Harte; Kansen, Merk, De Nijs (68. De Jong); Kansen, Cretier, Vennink (77. De Ruiter).

vv Assendelft: De Vries; De Boorder (11. Hagedoorn), Opdam, De Vos (66. Snijders), Koster; Van der Ven, Hoquee (46. Spanjaard), Winkel; Glas, Van der Woude (66. Kramer). Herle.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl