Fortuna Wormerveer na overtuigende zege toch de nacompetitie in: 5-1 zege op SCPB bleek genoeg, concurrent IVV verliest

Zaanstad- Op de dag dat er uit naam van Fortuna Wormerveer allerlei titels werden binnengehaald en gevierd wachtte er voor het vlaggenchip van Fortuna Wormerveer een uiterst belangrijke zaterdag wedstrijd in de eerste klasse A. De laatste reguliere competitiewedstrijd die moest worden gewonnen om het seizoen nog wat langer te kunnen laten duren.  Fortuna Wormerveer had geen moeite met het al gedegradeerde SCPB en wat afhankelijk van de uitslag van IVV. De ploeg uit Landsmeer moest verliezen van De Zouaven en dat gebeurde.

Tegenstander daarin het reeds gedegradeerde SCPB’22 met op de achtergrond het eveneens uiterst belangrijke duel tussen Zouaven en IVV. Laatstgenoemde ploeg mocht niet winnen en dan zou Fortuna uit Wormerveer nog drie duels extra kunnen strijden om eerste klasser te blijven. Kortom: ingrediënten om de hartslag flink hoog te houden en de bilspieren continue in beweging.

Vanwege de belangen in de competitie speelden alle teams op zaterdag om 16.00 uur. Her en der in het land donkere wolken boven de landerijen die qua weer weinig goeds voorspelden. “Als het spel maar goed is, de rest is bijzaak” klonk het opvallend vaak langs de lijn. Het eerste goede voorteken was dat Jordi Nat, de VIP gast bij het eerste omdat hij de meeste Grote Clubactie loten had verkocht, de eerste goal liet aantekenen.

Unknown-3.jpeg

Van meet af aan was het Fortuna W dat flinke druk ontwikkelde op de SCPB-defensie. Dat leverde een aantal goede kansen op. Luke kreeg de eerste en in zijn slipstream volgden er nog flink wat. Het was eigenlijk een wonder dat er nog altijd de 0-0 op het scorebord stond. Die nul werd in de 23e minuut van het bord geschoten. Een van de summiere aanvallen van de bezoekers viel pardoes over Justin heen in het net en keken we tegen een 0-1 achterstand aan. AUW. IVV kende op dat moment overigens dezelfde achterstand.

Aansluitend was het toch Fortuna dat het heft weer in handen nam. Een schot op de paal van Duncan, maar toch ook een bal op onze lat die maar ternauwernood de 0-2 voorkwam. In de omschakeling na dat spannende moment wist Fortuna op gelijke hoogte te komen. In de 35e minuut was het Luke die de 1 – 1 scoorde. En terwijl Jordi aan de warming-up begon kreeg Luke het op zijn heupen. Uit een diepe bal scoort hij eerst de 2-1 in de 39e minuut volgt een voorzet van Duncan na een corner en Luke volmaakt zijn hattrick (3-1).

Na de thee is het Jordi die de plaats van Sam inneemt. Al vlot is er weer een score te melden. Duncan scoort 4 – 1, maar de Badhoevedorpse grensrechter vlagt voor een buitenspel situatie eerder. In principe had de brave borst wel gelijk, maar scheidsrechter Nauta zag het anders. Fortuna blijft eenvoudig de bovenliggende partij en is het Robin die bijna weet te scoren, maar ziet de keeper een redding verrichten waarvan hij zich niet bewust zal zijn geweest.

Na zo’n tien minuten is het Duncan weer het goudhaantje, uit een diepe bal speelt hij de keeper netjes uit en kijken we naar een prettige 5-1 tussenstand. Zouaven staat dan inmiddels ook op een voorsprong.

Na een lelijke overtreding van een SCPB verdediger krijgt deze zijn tweede gele kaart en kan vertrekken. In het wedstrijdbeeld verder geen wijzigingen zodat er met luid gejuich de kleedkamer kan worden opgezocht. Dat luide gejuich ook langs de lijn en op het terras waar de talrijke kampioenen zich ondertussen verzameld hadden voor hun huldigingen. ZOndag werd duidelijk wie de eerstvolgende opponent voor Fortuna Wormerveer wordt. Dat is Sporting Martinus uit Amstelveen. Op zondag 2 juni staat om14;00 uur de wedstrijd Sporting Martinus- Fortuna Wormerveer op het programma. Op sportpark Overburg in Amstelveen zal de formatie van trainer Alexander Geernaert de geelroden uit Amstelveen moeten zien uit te schakelen.

De uitslagen:
Schermafbeelding_2024-05-26_om_09.40.21.png

De stand:
Schermafbeelding_2024-05-26_om_09.40.33.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl