AZ jeugd: Thuiszeges voor onder-11 en -onder 12

Zaanstad- De twee jongste elftallen van de AZ Jeugdopleiding sloten het seizoen af met een overwinning. AZ Onder 12 was te sterk voor Excelsior en AZ Onder 11 won met ruime cijfers van PSV

AZ Onder 12 – Excelsior | 6-5 (8 vs 8) & 6-2 (11 vs 11)
AZ Onder 12 speelde zaterdagochtend twee verschillende wedstrijden tegen Excelsior. Zo speelde de selectie van trainers Tim Appel en Ivar de Boer eerst een acht-tegen-acht-duel, waarna later met elf-tegen-elf op een groot veld werd gespeeld. De Alkmaarders wisten beide spelvormen te winnen, wat leidde tot een cumulatieve 12-7 eindstand.

8v8 (Twin Games)
In het acht-tegen-acht-duel waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. De score werd geopend door de bezoekers uit Rotterdam. Aanvoerder Iwaynitchyio Asebeh zorgde namens AZ echter al snel voor de gelijkmaker. De thuisploeg kwam vervolgens op een 2-1 en 3-1 voorsprong. Excelsior wist, net als AZ eerder in de wedstrijd, weer op gelijke hoogte te komen en liep zelfs uit naar 3-5. De Alkmaarders toonden zich echter veerkrachtig en boekten uiteindelijk een zwaarbevochten 6-5 overwinning.

11v11 (Groot veld)
Op een groot veld op het AFAS Trainingscomplex namen AZ en Excelsior het opnieuw tegen elkaar op. In tegenstelling tot het acht-tegen-acht-duel waren de Alkmaarders ditmaal zeer dominant. Na iets meer dan een kwartier spelen werd het 1-0 voor AZ. In de tweede helft vielen er nog vijf Alkmaarse treffers. De bezoekers kwamen ook tweemaal tot scoren, maar kregen geen grip op de thuisploeg, wat resulteerde in een 6-2 eindstand.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De’Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

AZ Onder 11 – PSV | 14-4 (Twin Games)
De jongste AZ’ers namen het zaterdagmiddag op tegen PSV. Het team van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly won met ruime cijfers van de Eindhovenaren. Het Twin Games-duel eindigde in 14-4.

De thuisploeg had niet lang nodig om de 1-0 op het scorebord te zetten. De Alkmaarders liepen vervolgens verder uit naar 6-0. De ploeg uit Eindhoven wist nog iets terug te doen, waardoor het 6-2 werd. AZ breidde de score echter nog verder uit en was uiteindelijk met 14-4 te sterk voor de jonge PSV’ers.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.

Foto’s: Erwin Bartman /  @birdymanfotografie

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl