vv Assendelft weet zich niet veilig te spelen en laat het van laatste speelronde afhangen: JVC doet goede zaken en wint 0-1

Zaanstad- Zondag 2e klasser vv Assendelft is er niet in geslaag resultaat te halen tegen JVC. De nieuwe club van Jordi van Beek speelde zich vandaag wel veilig door met 0-1 te zegevieren. ’Echt stijf van de angst’, vv Assendelft laat het aankomen op de laatste speeldag zo begon Rinus van der Lugt bracht het NHD wedstrijdverslag van het op maandag 20 mei gespeelde duel vv Assendelft- JVC. Volgende week zondag zal het erop of eronder worden voor de ploeg van Guillaume Groot. Dan brengt vv Assendelft een bezoek aan LSVV in Langedijk. Die ploeg heeft slechts één punt minder en zal ook strijden voor lijfsbehoud en moeten winnen om 2e klasse ploeg te blijven.

Zondag 2e klasser vv Assendelft heeft alles nog in eigen hand. Maar als de ploeg van trainer Guillaume Groot volgende week tegen LSVV net zo angstig voetbalt als maandag tegen JVC dan is de nacompetitie tegen degradatie heel dichtbij. Het affiche voor de laatste speeldag is fraai. Assendelft en LSVV bepalen in een onderling duel wie van hen wordt verwezen naar de nacompetitie tegen degradatie, met Saenden en Schagen United op het vinkentouw om te profiteren als het duel in Zuid-Scharwoude in een gelijkspel eindigt. De ploeg van trainer Guillaume Groot verzuimde maandag om zich veilig te spelen, op eigen veld werd met 2-3 verloren van JVC.

De belangrijkste taak van Groot voor de komende week is om de spanning bij zijn spelers weg te halen. „De ploeg staat echt stijf van de angst”, constateerde de trainer. „In de rust heb ik aangegeven dat wij moesten gaan voetballen, maar daar zijn wij niet in geslaagd.”

Het kunstgras van Assendelft leent zich uitstekend voor snelle combinatie, maar het leek er maandag op dat het duel tussen Assendelft en JVC op een gewoon grasveld werd afgewerkt. Geen van de ploegen bleek in staat een fatsoenlijke aanval op te zetten. Zonder te kijken of er ergens een medespeler vrij stond, werd de bal naar voren ’gepeerd’.

Dat het ’op goed geluk’ voetbal in de eerste helft vier treffers opleverde, kwam door persoonlijke fouten. „Wij gaven de doelpunten wel erg makkelijk weg”, oordeelde ook Groot. De openingstreffer was de enige uitzondering. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Lesley van de Ven die met een machtige uithaal doelman Colin Hondorp kansloos liet: 1-0.

Verkeerde timing

Het doelpunt bracht de thuisploeg geen rust. De spelers plooiden terug, waardoor JVC het spel naar zich toe kon trekken. Het was de anders zo betrouwbare doelman Alexander de Vries die bij de gelijkmaker lelijk in de fout ging. Hij timede verkeerde bij een hoge bal, waarna Rik Schop de bal in het doel kopte: 1-1.

Vier minuten later stond het 1-2. De laatste linie van Assendelft zette de buitenspelval te laat open, waardoor weer Schop – na een fantastisch pass van Cas van Wijk – de felicitaties in ontvangst nam. Dat de thuisploeg toch nog met een redelijk goed gevoel de thee nuttigde was te danken aan te slap ingrijpen van JVC-verdediger Seb van Zanten. Jens Winkel profiteerde dankbaar en bracht de stand op 2-2.

Met de tussenstanden van de concurrenten in de strijd om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen in het achterhoofd, leken beide ploegen zich te verzoenen met een gelijkspel. Daar kwam vijftien minuten voor tijd ineens verandering in, toen de bal na een verre uittrap van Hondorp bij Wessel Groenhuizen kwam, die het buitenkansje omzette in een treffer: 2-3.

„Onbegrijpelijk”, bromde Groot. „Onze twee verdedigers stonden op één lijn, in plaats dat één van hen die aanvaller van JVC opzocht.”

Vlak voor tijd was Jimmy Glas nog dichtbij de gelijkmaker, maar met een katachtige reactie zorgde Hondorp ervoor dat de Julianadorpers zeker weten dat zij volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse uitkomen.

maandag 20 mei 2024- 2e klasse a

vv Assendelft-JVC 2-3

Karakteristieken: 18. Van de Ven 1-0, 25. Schop 1-1, 29. Schop 1-2, 45. Winkel 2-2, 76. Groenhuizen 2-3.

vv Assendelft: De Vries; Koster, Opdam, De Vos (46. Van der Woude), Hagedoorn; Van de Ven, Hoquee, Winkel; Herle, Spanjaard (70. Snijders), Glas.

JVC: Hondorp; T. van Zanten, Bos, S. van Zanten, Van der Zwet; Clements (55. Minnes), Van der Weide, Van Wijk; Groenhuizen, Schop, Dobbe.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl