KFC houdt 2e plaats vast na zege op ZAP: 0-1

Zaanstad- In Breezand is KFC er in geslaagd te winnen van ZAP. Dat betekent dat de Kogers de 2e plaats weten vast te houden en zich met een gerust gevoel kan voorbereiden op de nacompetitie om te promoveren naar de 1e klasse. Theoretisch gezien kan sv Westfriezen nog langszij komen. Het verschil tussen die ploegen is drie punten en een beter doelsaldo voor KFC van +3. ZAP blijft voorlaatste na de nederlaag tegen KFC. Ongeveer tien minuten voor tijd werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt door O’shea Schurman. De invaller schoot een vrije trap hard in de linkeronderhoek. Door de 0-1 nederlaag blijft de thuisploeg voorlaatste staan in de competitie en dit zou directe degradatie betekenen.

Hoewel het voorafgaand aan de wedstrijd de nummer dertien tegen de nummer twee was, waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Zeker in de eerste helft was ZAP bepaald niet de mindere. „In de eerste helft denk ik dat we eigenlijk wel de betere waren”, gaf aanvoerder Nick Broersen na de wedstrijd dan ook aan. Dit lichte overwicht leverde alleen niet zoveel kansen op. Alleen Job Dietvors was dichtbij een doelpunt voor de thuisploeg. Hij zag zijn voorzet op de lat eindigen. Achterin had ZAP het aardig voor elkaar. Zelf gaf de thuisploeg in de eerste helft eigenlijk geen kans weg.

Beter

In de tweede helft werden de bezoekers wel een stuk beter. Toch had KFC ook toen nog steeds moeite om echt grote kansen te creëren. Alleen Dani Moraal stond eigenlijk uit het niets oog in oog met keeper Devlin van den Bosch. Moraal wist deze kans niet te benutten en schoot hoog over. Kort daarna was het wel raak voor de bezoekers. O’shea Schurman mocht een vrije trap van een meter of twintig nemen. Hij schoot de bal hard langs de muur in de linkeronderhoek.

Na deze 0-1 koos ZAP wat meer voor de lange bal om zo wat te forceren. Dit zorgde wel meteen voor gevaar. Sem van den Hoek kopte uit een voorzet van David Albert op de lat en een kopbal van Finn van Dam eindigde in de handen van de keeper. „Op het laatst zit het dan ook niet mee. Bij KFC valt het doelpunt dan wel uit een vrije trap. Dat is ook gewoon ongelukkig. Je ziet dat we, zeker de eerste helft, gelijkwaardig zijn tegen de nummer twee. Om maar aan te geven dat het in deze competitie heel dicht bij elkaar ligt”, aldus ZAP-trainer Marcel Ris.

Broersen baalde na de wedstrijd uiteraard van de nederlaag. „Volgende week gaan we weer honderd procent inzetten tegen JVC. We moeten gewoon ons best doen en winnen en dan maar hopen dat we directe degradatie ontlopen. Het hangt nu natuurlijk wel van de concurrenten af of dat gaat lukken.”

Naast zelf winnen is ZAP ook afhankelijk van Schagen United dat dan moet verliezen op bezoek bij Saenden. Alleen als dat gebeurt is er voor de Polderse ploeg een ontsnappingsroute naar de nacompetitie.

Zondag 2e klasse: A

Maandag 20 mei 2024: ZAP-KFC 0-1

Karakteristieken: 82. Schurman 0-1.

ZAP: Van den Bosch, Dietvors, Krijger, Broersen, Kuiper, Bark, Raateland (38. Van Dam), Van den Hoek, Albert, De Kroon (82. Wijnker), Glas (65. Timmer).

KFC: List, Schut, Van der Laan, Hersche, Eshuys, Royen, Baartscheer, Den Haring (67. Vera Vera), Tavares (67. Schurman), Hartgers (76. Van de Stadt), Moraal.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl