sc Hercules Zaandam sluit samenwerking met AZ voetbalschool

Zaanstad– sc Hercules Zaandam is de nieuwste partner van de AZ Voetbalschool. De overeenkomst werd getekend in het AFAS Stadion door afgevaardigden van beide clubs.

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild.

Trainingsbijeenkomsten
Vorig seizoen heeft het eerste contact plaatsgevonden met AZ”, vertelt Dave Oerip, Jeugdvoorzitter van Amateurvereniging sc Hercules Zaandam. ”Destijds hebben wij vier leerzame trainingsbijeenkomsten gehad. Zo hebben wij op het AFAS Trainingscomplex een AZ-training gevolgd en heeft Dennis Zwagerman ons de visie van AZ uitgelegd. Vervolgens hebben we ook nog een trainingssessie op het complex van Hercules gehad, waarbij trainers Tim Appel en Kelvin Jansen een voorbeeldtraining hebben gegeven aan één van onze jeugdteams.

Oerip: ‘Toegankelijke houding’
Het contact met Dennis en AZ beviel erg goed”, gaat Oerip verder. “Wij zijn zeer gecharmeerd geraakt van de open en toegankelijke houding die de AZ Voetbalschool biedt. Ze leggen ons niets op, maar geven ons als amateurvereniging juist de gelegenheid om thema’s in te brengen en ons hiermee op weg te helpen. Deze samenwerking met AZ sluit goed aan bij de nieuwe ambities van onze club, die mede door de benoeming van een nieuw bestuur, een vernieuwd jeugdbestuur en Technisch Hart aan een nieuw hoofdstuk voor de jeugd is begonnen.”

Oerip: ‘Niveau jeugdopleiding verhogen’
Met dit partnerschap hopen wij het niveau van de jeugdopleiding en de trainers van Hercules omhoog te tillen. Daarnaast gaat het ons ook om de uitwisseling van kennis en kunde op allerlei voetbaltechnische aspecten, hetzij over bewegingstrainingen, keeperstrainingen of specifieke facetten buiten het veld waar AZ meer ervaring in heeft. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking”, aldus Jeugdvoorzitter Oerip.

Zwagerman: ‘Een club met mooie ambities’
”We zijn blij dat we gaan samenwerken met Hercules Zaandam,” reageert Dennis Zwagerman, AZ-trainer en nauw betrokken bij de AZ Voetbalschool. “Deze club ligt om de hoek van ons Trainingscomplex en heeft mooie ambities om hun jeugdopleiding verder te ontwikkelen. Bij Hercules hebben ze een duidelijk plan en willen ze graag gebruikmaken van onze voetbalkennis en praktijkervaring.”


(v.l.n.r) Omar van der Nes (Voorzitter), Dave Oerip (Jeugdvoorzitter), Dennis Zwagerman (AZ), Gerson Wong (Technisch jeugdcoördinator), Niels Wilcke (Vice-voorzitter).

Aanmelden
Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie over de AZ Voetbalschool? Kijk dan op AZ.nl/Voetbalschool of mail naar voetbalschool@az.nl.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl