Drama voor Saenden: sv Meervogel’31 in blessuretijd nog verrassend langs Wormerveerders

Zaanstad- Saenden heeft de broodnodige punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. In Akersloot werd tegen directe concurrent sv Meervogels’31 een 0-2 voorsprong verspeeld. Dat betekent dat er nog twee duels volgen waarin de Wormerveerders eigenlijk zes punten moeten behalen. Maandag gaat Saenden op bezoek bij hekkensluiter FC Medemblik dat slechts twee punten minder heeft. Een week later speelt de ploeg van Hoekstra thuis tegen Schagen United. Die ploeg heeft twee punten meer dan Saenden.

Het NHD was bij de wedstrijd in Akersloot aanwezig: Een treffer diep in blessuretijd besliste het duel tussen sv Meervogels’31 en Saenden. Het werd 3-2. ,,Dit is een hele bittere pil”, erkende Saenden-trainer Ebel Hoekstra. ,,Helemaal omdat we met 2-0 hebben voorgestaan. We hebben gevoetbald zoals we moesten, maar het bleek uiteindelijk niet goed genoeg.”

Saenden had uitstekende zaken kunnen doen in de strijd tegen degradatie. Maar door een treffer diep in blessuretijd werden de Wormerveerders dieper in de problemen gedrukt. ,,We moeten ons herpakken’’, reageerde trainer Ebel Hoekstra na afloop. Doel is ons zonder nacompetitie veilig te spelen, maar dat is nu een stuk lastiger geworden.” Hoekstra drukte zich met die woorden positief uit. Want door de nederlaag hield zijn ploeg slechts een punt voorsprong op de directe degradatieplaatsen.

Het strijdplan van Saenden tegen sv Meervogels’31 voorzag in een hoofdrol voor die beide rappe spitsen, met de behendige Mikey Hoffs daar kort achter. Wanneer dat enigszins kon, werden de aanvallers op snelheid
weggestuurd. Daar had de defensie van sv Meervogels’31 het bij behoorlijk lastig mee. In de twintigste minuut had de aanpak al bijna succes, toen Hoffs alert was op een verkeerde terugspeelbal; voor een leeg doel schoof hij
echter naast.

Alert
De gastheren meldden zich pas na een half uur spelen nadrukkelijker achterin bij Saenden. Zo kreeg spits Lex Broertjes alle gelegenheid in een halve omhaal het doel van Saenden onder vuur te nemen. Kort ervoor ging
keeper Stalenhoef gruwelijk in de fout; hij maaide volledig over een stuiterbal heen, maar niemand bij de thuisploeg was alert genoeg om die fout af te straffen. De slotfase van de eerste helft was weer in het voordeel
van Saenden, dat alleen met overtredingen kon worden gestuit. Direct na rust leek Saenden de strijd in haar voordeel te beslissen. Gosman ontsnapte over links, waarna zijn lage voorzet werd simpel door Mandjano
Manuputty tot doelpunt werd gepromoveerd. Nog geen minuut later zette Hoffs een vergelijkbare actie in; hij rondde zelf af: 0-2. De klap kwam hard aan in de Meervogels-gelederen. Er sloop frustratie in het spel, de duels
werden venijniger. De thuisploeg bleef ijverig, maar leek aanvallend niet bij machte om het tij te keren. Tot Broertjes in de 69e minuut uitbrak, van links naar binnen sneed en ongenadig hard doel trof. Ineens was het geloof terug bij sv Meervogels’31. Het tempo ging omhoog, Saenden werd onder druk gezet, met negen minuten voor tijd de gelijkmaker tot gevolg. Even later kwam Saenden goed weg, toen Broertjes de bal op de paal schoot.

De blessuretijd bracht enorme spanning, omdat beide ploegen vol voor de winst gingen. Het was sv Meervogels’31 dat aan het langste eind trok. Bonuspunten voor de ploeg uit Akersloot.

Zondag 12 mei- zondag 2e klasse
Saenden 3-2
51. Manuputty 0-1, 52. Hoffs 0-2, 69. Broertjes 1-2, 81. Beentjes 2-2,
90+7 Beentjes 3-2.

sv Meevogels’31: Hoogland; Both, de Bruijn, S. Tiebie, Beentjes; Verduijn,
Van der Eng, Broertjes; Adrichem (42. Van Diepen; 90+1 Schrier)), M.
Tiebie, Krom (79. Swart)

Saenden: Stalenhoef; Heine, Hoogstra, Messedaglia, Bus; Hijstek,
Manuputty (74. Honig), Dihalu; Gosman, Hoffs (64. Heijnis), Heinen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl