Spectaculair duel tussen EVC- OSV eindigt in 4-4: Ploeg Maurice Renger mist aansluiting

Edam- Beide ploegen schoten er niet veel mee op. Een gelijspel tussen twee ploegen die in de onderste regionen van de zaterdag 2e klasse bivakeren. Hekkensluiter EVC kon bij winst in de buurt van OSV komen. In de slotfase leek het er lange tijd op dat de thuisploeg de 4-3 voorsprong zou verdedigen. De scheidsrechter telde welgeteld acht minuten extra blessuretijd bij. Daarin ging het mis voor de ploeg uit Edam. De scheidsrechter kende OSV in de vijfde minuut van de verlenging een toeschop toe. Deze werd zakelijk benut waardoor beide ploegen de punten deelde.

Na afloop bleek vooral scheidend coach Maurice Renger teleurgesteld. Hij vond dat zijn ploeg verzuimd had de laatste strohalm te pakken. “Ik had mijn ploeg meegegeven om veel op doel te schieten. Er stond een keeper op doel die in mijn ogen veel te weinig werd getest. Ook wanneer EVC op onze helft kwam was het de bedoeling dat er gelijk druk op hen gezet zou worden. Telkens kon de dieptepass toch gegeven worden wat resulteerde in vier tegentreffers. Dat we in de slotfase nog een penalty krijgen was mooi maar over het geheel vind ik dat we een 0-2 voorsprong tegen de hekkensluiter nooit mogen weggeven. We mogen van geluk spreken dat we nog een punt uit het vuur slepen maar echt veel schieten we er ook niet mee op. De nacompetitie is hetgeen wat waarschijnlijk resteert.”

Foto’s: Ralph Kerssens/voetbalinzaanstad.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl