RCZ mag blijven hopen na late zege in Haarlem: sv Alliance’22- RCZ 1-2

Zaanstad- In de 3e klasse-B is het onderin en bovenin zeer spannend. Bovenin strijden WSV’30- en Sporting Krommenie beide om een plek in de nacompetitie. De tweede en derde plaats geven hier namelijk recht op. Onderin strijdt RCZ tegen degradatie maar kan lijfsbehoud nog steeds.

RCZ pakte in de absolute slotfase de volle buit door in Haarlem bij sv Alliance’22 in de laatste minuut een strafschop te benutten. Het NHD daarover: Late rake penalty RCZ geeft de Zaandammers weer wat lucht. Zondag 3e klasser RCZ heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen
rechtstreekse degradatie. Het team van trainer Sven Talsma kreeg in de 96e minuut een penalty die werd verzilverd door David Zwiebel: 1-2. Een meevaller, zo gaf trainer Talsma eerlijk toe. ,,Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest. Het ging de hele wedstrijd gelijkop.” RCZ was in de 84 minuut op voorsprong
gekomen door een doelpunt van Jayden Yvel, maar kreeg in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een penalty tegen. ,,Discutabel”, zo vond Talsma, ,,maar in de 96e minuut gaf hij gelukkig aan ons ook een strafschop die niet helemaal terecht was.” David Zwiebel verzilverde het buitenkansje en RCZ staat door die drie punten nu boven de
rechtstreekse degradatiestreep. In theorie kan het team de nacompetitie nog ontlopen, maar het is afhankelijk geworden van de concurrentie.

Zondag 28 april 2024

sv Alliance’22 – RCZ 1-2.
Doelpuntenmakers RCZ: Yvel, Zwiebel (strafschop).
Zondag 3e klasse-B

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl