Jong AZ pakt punt in Oss: Top Oss-Jong AZ 1-1

Zaanstad- Jong AZ behaalde één punt in het duel met TOP Oss. In het Frans Heesen Stadion nam het team uit Alkmaar de leiding via Kees Smit. De Alkmaarders leken met drie punten naar huis te gaan, maar diep in blessuretijd kopte Grad Damen raak, waardoor het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Jong AZ behaalde afgelopen maandag een knappe 2-1 overwinning op VVV-Venlo, waarmee de Alkmaarders op 52 punten kwamen. Dit is een puntenrecord voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder dit seizoen was Jong AZ op het AFAS Trainingscomplex met 3-0 te sterk voor de ploeg uit Oss.

Sterk begin TOP Oss
De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg na slechts drie minuten spelen. Een lage voorzet van Ilounga Pata bereikte Giovanni Ladan, waarna de spits de bal net voorlangs het Alkmaarse doel schoot. De volgende doelpoging van de Brabanders kwam uit een vrije trap. Karim Loukili krulde de bal over de muur, maar AZ-keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro maakte een goede redding.

AZ op voorsprong
Het eerste echte gevaar van de Alkmaarders resulteerde meteen in een doelpunt. Na een klein kwartier spelen gaf Jayden Addai een goede pass door het hart van de TOP Oss-defensie, waarmee hij Smit bereikte. De middenvelder rondde vervolgens feilloos af en bracht AZ op een 0-1 voorsprong.

Addai dichtbij 0-2
In het restant van de eerste helft waren de kansen spaarzaam voor de bezoekers, maar vlak voor tijd was de 0-2 toch dichtbij via Addai. De buitenspeler ging zijn directe tegenstander voorbij en schoot rakelings over het doel van keeper Mike Havekotte.

Postma belangrijk
In het tweede bedrijf waren er kansen over en weer. Zo werd een afstandsschot van Addai gepareerd door Havekotte, waarna AZ-middenvelder Job Kalisvaart net naast het Brabantse doel schoot. Aan de andere kant van het veld was TOP Oss dichtbij een treffer. Invaller Abel Stensrud lobte de bal over Owusu-Oduro, maar Loek Postma wist de bal van de lijn te halen en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

Op de paal
Na iets meer dan een uur spelen leek Ricuenio Kewal de score te verdubbelen voor de Alkmaarders. De invaller stond pas een minuut binnen de lijnen, ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en haalde hard uit. Doelman Havekotte had echter een goede reflex en tikte de bal tegen de paal. Ook de Brabanders raakten het aluminium. Middenvelder Giovanni Korte kwam oog in oog met Owusu-Oduro en probeerde de keeper te verschalken met een boogbal, maar ook deze inzet kwam op de paal.

Gelijkmaker in blessuretijd
In de slotfase van het duel viel alsnog de gelijkmaker. Diep in blessuretijd kopte Grad Damen een voorzet binnen. In de laatste minuten waren de Ossenaren nog één keer gevaarlijk via Stensrud. De Noor nam de bal op de volley, maar Owusu-Oduro was alert en wist met een katachtige reflex de bal uit het doel te houden. Zo bleef het na bijna honderd minuten spelen 1-1, en hielden beide ploegen één punt over.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TOP Oss – Jong AZ 1-1 (0-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling TOP Oss: Mike Havekotte; Ilounga Pata, Roshon van Eijma, Xander Lambix, Jonathan Mulder (64. Julian Kuijpers) ; Sven Zitman (46. Abel Stensrud), Grad Damen, Giovanni Korte, Arthur Allemeersch (64. Konstantinos Doumtsios), Karim Loukili; Delano Ladan (74. Maxim van Peer / 83. Selim Can Sönmez).

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Jorn Berkhout, Mischa Engel, Sem Dekkers; Job Kalisvaart, Kees Smit, Loek Postma; Jayden Addai (64. Ricuenio Kewal), Damienus Reverson (64. Nick Koster), Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: 13. Smit 0-1, 90+4. Damen 1-1.
Gele kaarten: Postma, Kewal (AZ), Stensrud (TOP Oss).
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Tekst: AZ Media / Max Ledentu

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl