WSV’30 komt met man minder tegen RCZ met de schrik vrij

Zaanstad- Het was een ware opluchting voor de ploeg uit Wormer. Het zaterdagavond treffen tussen RCZ en WSV’30 werd op kunstgras gespeeld. Daar trok de ploeg Arjen Zwaan aan het langste eind. Een uur lang speelde het in ondertal maar de Racers konden daarvan niet profiteren. Dat betekent dat WSV’30 zich nog promotiekandidaat mag noemen. Bij RCZ overheerste teleurstelling maar op zondag haalden de Racers opgelucht adem. Sporting Krommenie won namelijk van vv Zwanenburg waardoor beide ploegen beide 19 punten uit 22 duels behouden.

Ook Kees Klinkenberg was namens het NHD aanwezig op sportpark Jagersveld in Zaandam: RCZ profiteert niet van vroege rode kaart voor tegenstander. WSV komt met schrik vrij: Opluchting. Promotiekandidaat WSV’30 kwam bij degradatiekandidaat RCZ met de schrik vrij. De ploeg uit Wormer speelde zaterdagavond een uur lang in ondertal, maar trok desondanks met 0-1 aan het langste eind. Een dag na de derby tegen WSV’30 haalden de voetballers van RCZ opgelucht adem. vv Zwanenburg verloor met 3-0 van Sporting Krommenie, waardoor de Zaandammers (op doelsaldo) boven de streep van de directe degradatieplaatsen bleven. Het besef bleef dat zij een goede kans hadden laten liggen om de concurrent op achterstand te zetten. ,,Ik beschik over een fantastische groep’’, reageerde RCZ-trainer Sven Talsma na de nederlaag. ,,Het zijn superleuke jongens. Maar qua voetbal hebben we niet altijd het slimste team, zoals vandaag bleek. Over de eerste helft ben ik dik tevreden. Aan de bal waren we prima. We gaven slechts één grote kans weg en creëerden er zelf zeker vier goede en een hele grote. Maar in tweede helft waren we geen schim meer van het team voor rust.” David Zwiebel (RCZ) in duel met Joes Rozemeijer (WSV’30). Laatstgenoemde zou later tegen een rode kaart oplopen.

Na een half uur voetballen leken de kaarten geschud in het voordeel van RCZ. WSV’er Joes Rozemeijer maakte een overtreding op Merijn Pals, waarvoor hij van arbiter Boudazdaz de rode kaart voorgehouden kreeg. Het was echter WSV dat direct na rust – onder het inmiddels ontstoken kunstlicht – het heft in handen nam. In de vierde minuut was Roy Kleij de laatste pion in een uitbraak. Hij tikte de bal beheerst in het doel: 0-1. Het duel werd overigens niet op het hoofdveld afgewerkt. Door een probleem met de grasmaaier voldeed dat veld niet aan de eisen, met als gevolg dat werd uitgeweken. Na de openingstreffer deed RCZ pogingen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Heel overtuigend waren die pogingen echter niet. WSV was via een inzet van Ryan Kwantes zelfs dicht bij de 0-2. Ook met verse krachten aan beide kanten veranderde het spelbeeld niet. RCZ probeerde van alles, maar WSV bleef rustig en knokte voor elke meter. Enkele minuten voor tijd leken de Zaandammers dan toch op gelijke hoogte te komen, maar Eren Pinar profiteerde niet van de hem geboden vrijheid. WSV’30-trainer Arjen Zwaan stapte opgelucht van het veld. Zijn ploeg hield in de strijd om een ticket voor de nacompetitie om een plek in de tweede klasse de kansen volledig in eigen hand. ,,Vandaag speelden we in de eerste helft niet goed, ik vond RCZ zelfs beter.
Daar kwam die rode kaart bij. De overtreding was misschien wat zwaar bestraft, maar de rode kaart was een feit. We moesten met tien man verder.’’ ,,In de rest van de wedstrijd hebben we het heel goed gedaan, daar ben ik trots op. Het is precies zo verlopen als wij in de rust hadden voorspeld. Vooralsnog is ons motto: we houden de focus op de volgende wedstrijd, we horen vervolgens wel wat de concurrentie heeft gedaan.’’ WSV30 staat vierde, met vier punten achterstand op Limmen, dat tweede staat, en twee punten op Sporting Krommenie, dat de derde plaats in handen heeft. Hercules Zaandam heeft een punt achterstand op de ploeg uit Wormer. Koedijk, dat met 2-0 verloor van sv Alliance, heeft zes punten achterstand en lijkt te zijn afgehaakt. VV Egmond verzekerde zich zondag van de titel. De ploeg, die onder leiding staat van de Zaanse trainer Rob Hersche, won met 4-0 van hekkensluiter Alcmaria Victrix.

Huisfotograaf Theo van Vlaanderen was zaterdagavond in Zaandam aanwezig en maakte een fotoreportage. Die is te zijn op het facebook kanaal van voetbalinzaanstad.nl

Zaterdag 20 april 2024: 3e klasse-B

RCZ- WSV’30 0-1
49. Kleij 0-1. Rode kaart: 31. Rozemeijer (WSV’30).

RCZ; De Boer, Pals (60. Verkuijl), De Krijger, Filippo (69 Pinar), Ohm, Zwiebel, Trip, Van de Ven, Lohn, Yvel, (60 Gawehn), Koene.

WSV’3); Wigman, Van Essen, Dekker, Zino Velft, Temme, Veldt, Kleij, Vredevoort (65. Klous), Van Putten (40. Kwantes), Rozemeijer

Foto’s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl