Jong AZ hoopt maandagavond reeks tegen VVV te verlengen

Zaanstad- Jong AZ heeft nog genoeg om voor te spelen. Niet alleen kan de ploeg van Leeroy Echteld opnieuw een puntenrecord neerzetten, ook kan het maandag tegen VVV-Venlo een knappe reeks verlengen. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.

De beloften wisten vorige week niet van Willem II te winnen. In Tilburg legde Jong AZ een prima partij op de mat, maar wonnen de Brabanders met 4-1.

 

Goal Stam
Jong AZ’er Finn Stam brak de ban in het Koning Willem II Stadion. Na een goede pass van Kees Smit schoot hij in de korte hoek binnen.

Succesvolle passes
Dave Kwakman maakte zaterdag zijn basisdebuut in AZ 1. De Volendammer zou aanvankelijk op de bank beginnen, maar doordat Jordy Clasie na de warming-up geblesseerd afhaakte kreeg hij zijn kans. Kwakman speelde 62 minuten mee en verstuurde daarin 53 passes, die allemaal aankwamen. Daarmee was hij de eerste middenvelder sinds 2011 die in een Eredivisieduel zoveel succesvolle passes afleverde.

Nacompetitie
Ook VVV-Venlo wist zijn laatste wedstrijd niet te winnen. In eigen huis gingen de Limburgers met 0-1 onderuit tegen FC Groningen. Dat bleek duur puntverlies, aangezien de concurrentie om plaatsen voor de nacompetitie daarmee kon uitlopen. Het gat met nummer acht MVV Maastricht is nu vier punten. VVV bezet momenteel de elfde plaats.

Ongeslagen
Jong AZ verloor in competitieverband nog nooit van VVV. De ploegen stonden vijfmaal tegenover elkaar en daarvan wisten de Alkmaarders er vier te winnen. Een keer bleef het gelijk. Dat was een paar maanden geleden toen het in het Covebo Stadion – De Koel 2-2 werd. VVV kwam in de 87e minuut op een 2-1 voorsprong, maar diep in blessuretijd werkte Loek Postma de gelijkmaker tegen de touwen.

Live
Het treffen tussen Jong AZ en VVV-Venlo is maandag te volgen via AZ’s X-kanaal en live te zien op ESPN.

TOP Oss en MVV
Na de wedstrijd tegen VVV gaat Jong AZ op vrijdag 26 april naar TOP Oss. Een week later speelt het team weer voor eigen publiek. Op vrijdag 3 mei komt MVV Maastricht naar Zaanstad.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Jong AZ – VVV-Venlo
Jong PSV – Jong FC Utrecht

Vrijdag:
SC Cambuur – FC Dordrecht
De Graafschap – MVV Maastricht
Jong Ajax – Roda JC
TOP Oss – Jong AZ
VVV-Venlo – FC Den Bosch
Willem II – FC Groningen

Zondag:
FC Eindhoven – SC Telstar
NAC Breda – Jong PSV

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl