Wonderbaarlijke ontsnapping FC Zaanstreek 1: Behoud futsal hoofdklasse na 1-4 zege op Triple Threat/Onside futsal

Zaanstad- De zaalvoetballers van hoofdklasser FC Zaanstreek 1 hebben op wonderbaarlijke wijze lijfsbehoud weten te bewerkstellingen. In Haarlem moest gewonnen van directe concurrent Triple Threat/Onside futsal 1 om rechtstreekse handhaving. In het Haarlem college werd met 1-4 gewonnen en daardoor werd op de laatste speelronde ten kosten van de Haarlemmers handhaving afgedwongen.

De laatste twee ploegen degradeerden- dat zijn de nummers 12 een 11- in de vorm van ZV De Ruif 1 en Scagha’66 2. De nummer 10 was voorafgaand aan het duel nog FC Zaanstreek 1 maar door de spectaculaire zege eindigde Triple ThreaT/Onside futsal 1 op plaats 10. FC Zaanstreek 1 werd 9e en blijft daarmee behouden voor de hoofdklasse. De ploeg van Mohammed Benaya kon daarmee opgelucht ademhalen. Vorige week werd hekkensluiter zv De Ruif 1 al verslagen. Twee weken eerder deed de ploeg al goede zaken door de derby tegen het hooggeklasseerde Zaanstad 1 met 3-2 te winnen. In de laatste fase bleek dat de lichblauw witten toch voldoende in huis had om zich te handhaven in de hoofdklasse.

Volgend seizoen komt daar The Match 1 uit Oostzaan bij. Die ploeg werd kampioen in de 1e klasse en zal hoogstwaarschijnlijk bij de twee Zaanse ploegen worden ingedeeld. Ook The Counters 1 promoveerde dit seizoen van de 2e klasse naar volgend jaar de 1e klasse. En daarmee zijn de Zaanse zaalvoetbalploegen bezig aan een opmars.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl