vvv Westzaan kampioen 5e klasse: Trainer Milano van den Burg verlengt bij roodwitten

Zaanstad- Het is een en al positiviteit in Westzaan. Afgelopen zaterdag was het feest in het dorp want de dorpsclub pakte na 46 jaar weer eens een titel. De club krijgt momenteel veel aandacht na het kampioenschap. En als klap op de vuurpijl verlengde trainer Milano van den Burg zijn contract.

Dat betekent dat de roodwitten volgend seizoen door gaan met de succesvolle trainer. Ook werd vorige week al bekend dat de vaste verzorger Piet Geugjes zijn contract van fysio/verzorger met een jaar heeft verlengd. Ook hij zal volgend jaar langs de lijn te zien zijn. Dan komt vvv Westzaan uit in de zaterdag 4e klasse. Daar zal het naar alle waarschijnlijkheid tal van Zaanse clubs treffen. Ook in het NHD volop aandacht aan het kampioenschap van vvv Westzaan.

vvv Westzaan hoeft niet diep te gaan tegen De Kennemers. Na 46 jaar weer kampioen: Eenzijdig

Westzaan heeft de titel gepakt in de vijfde klasse A. Het team van trainer Milano van den Burg hoefde zich zaterdag tegen De Kennemers niet bovenmatig in te spannen om na 46 jaar weer een kampioenschap te mogen begroeten: 1-7. De voetballers van Westzaan werden na afloop van de wedstrijd tegen De Kennemers bejubeld door een grote schare fanatieke supporters. De eerste doelpunten werden luidkeels begroet, in de tweede helft schreeuwde het Westzaan-legioen vooral
’tien, tien, tien’. De dubbele cijfers kwamen er niet. Na de 1-7 en diverse wissels was de fut er uit bij de gasten. Trainer Milano van den Burg was na afloop van het duel een blij man. „Ik wilde zoveel mogelijk spelers deel uit laten maken van het kampioenschap, dus liet ik de wisselspelers ook voetballen.”

Met nog drie wedstrijden te spelen is het verschil met achtervolger Alcmaria Victrix (zat) tien
punten. Het was tegen die club dat Van den Burg zijn ploeg twee keer zag opstaan toen het
nodig was. „Thuis hebben we een 1-0 uit het vuur gesleept en de uitwedstrijd eindigde in
Vreugde bij Westzaan, de titel is binnen. 1-1. Dat was een cruciaal treffen. Het liep niet, we hadden het enorm lastig. We kwamen met 1-0 achter, maar mijn ploeg richtte zich op en scoorde de gelijkmaker. Toen kregen we de bevestiging van ons kunnen, die 1-1 gaf ons een enorme boost en een gevoel van
onoverwinnelijkheid.” De overstap van het zondag naar het zaterdagvoetbal pakte in Westzaan goed uit. „We kregen daardoor een brede selectie en de spelers hebben zich behoorlijk ontwikkeld dit
seizoen.”

Versterkingen
De kersverse vierdeklasser wil ook volgend seizoen hoge ogen gooien. „We gaan minimaal voor een plek in de top vijf. We krijgen een paar behoorlijke versterkingen.” De oefenmeester roemt de sfeer binnen zijn elftal. „De meeste spelers voetballen al een jaar of zes, zeven met elkaar, het is een hecht team.”
Dat de voorsprong op de concurrentie zo groot zou worden had de coach in het begin van het seizoen niet verwacht. „Door de versterkte degradatieregeling kregen we vijf vierdeklassers in de poule: RCZ, Sporting Krommenie (zat), cvv Wieringermeer, DTS en Alcmaria Victrix (zat). Op voorhand leek het een zware vijfde klasse, maar eigenlijk liep het vanaf de start prima. Na het behalen van de eerste periodetitel (acht wedstrijden 24 punten, red.) hebben we met elkaar geëvalueerd en gezegd dat we voor de titel gingen. Dat doel hebben we gehaald”, stelde de oefenmeester met een grote lach vast. vvv Westzaan had het niet lastig in de wedstrijd tegen De Kennemers. De gastheer rolde regelmatig de rode loper uit voor de kampioen en stond na 28 minuten al op een 0-4 achterstand. Aanvaller Oskar Wit was met drie treffers het meest succesvol.

Zaterdag 13 april, zaterdag 5e klasse-A
De Kennemers- vvv Westzaan 1-7
12. Wit 0-1. 15. Azier 0-2. 22. A. Bleij. 28. Azier 0-4. 30. Castillo Reina 1-4. 32. Wit 1-5.
52. Wit 1-6. 68. Craig 1-7 (pen.). Rode kaart (twee keer geel): 84. Gooyer (De
Kennemers).

De Kennemers: Aardenburg; Bosscher, Israël, Sprengers; Pot, Jordens (72. Van Well),
Gooyer, Van Vliet; Castillo Reina (80. Schotanus), Trappmann,Velt (57. Hoksbergen).

vvv Westzaan : Van Buijtene; De Boer, M. Bleij (46. Staal), Pasma, Bolwerk (75. De Vries);
Oostweegel (62. Nieboer), Bergsma, A. Bleij (27. Hagemeijer.); De Lange, Wit (62.
Craig), Azier

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl