sc Hercules Zaandam kent weinig problemen met VSV

Zaanstad- Op sportpark Kuilpad in Zaandam trof zondag 3e klasser sc Hercules Zaandam de zondag voetballers van VSV. Die ploeg zal volgend seizoen de overstap maken van de zondag naar de zaterdag tak. Maar van sportieve wanprestaties was vooralsnog geen sprake voor de ploeg uit Velserbroek

Afgelopen zondag maakte sc Hercules Zaandam overigens wel gehakt van de opponent uit Velserbroek. VSV is zo goed als veilig maar voor wat dat waard blijkt. De zondagvoetballers maken volgend seizoen de overstap naar de zaterdagafdeling. Door de nederlaag zakken de roodwitten uit Kennemerland naar de 9e plek. Maar daar is bij de club niemand rouwig om. sc Hercules Zaandam daarentegen ziet nog mogelijkheden het seizoen mooi af te sluiten. De paarswitten willen graag nog een klasse hoger spelen en gokken op de nacompetitie. Dan zal de ploeg van Eric Heerings nog wel twee plaatsen moeten klimmen en WSV’30 en Sporting Krommenie nog op de ranglijst moeten passeren. Het gat is nog slechts één punt met de ploeg uit Wormer en drie met die uit Krommenie. Met nog vijf duels te gaan lijkt alles nog mogelijk. Met drie uitduels (sv De Meteoor, Sporting Krommenie en Alcmaria Victrix) en twee thuisduels (vv Zwanenburg en vv Egmond) zullen er waarschijnlijk nog veel punten behaald kunnen worden.

De kop in het NHD klink:” Wervelend Hercules Zaandam geeft VSV enorm pak slaag
sc Hercules Zaandam had het in het eerste kwartier lastig tegen VSV, maar daarna ging de beer los.    Een wervelend Hercules liet geen spaan heel van de gasten uit Velserbroek: 8-1.

En zo blijft de ploeg van trainer Eric Heerings in de race voor de nacompetitie. Routinier Dennis Schavemaker had genoten van zijn team. ,,Je zou het niet zeggen, maar het eerste kwartier werden we flink onder druk gezet en hadden we het best lastig. Na de eerste goal was het eigenlijk wel klaar en speelden we één van onze betere wedstrijden van dit seizoen.” Schavemaker zag rechtsbuiten Bastiaan Ent een heel sterk duel spelen. ,,Maar dan doe ik anderen misschien te kort. In fases speelden we VSV compleet zoek.” sc Hercules liep uit naar 4-0 voordat VSV tegen scoorde, maar pakte de draad weer op om uiteindelijk met een 8-1 zege de kantine op te zoeken. ,,We geloven nog steeds in promotie”, stelde Schavemaker. ,,We staan vijfde met nog drie punten achterstand op Sporting Krommenie dat derde staat. We spelen nog tegen elkaar en als we zo spelen als tegen VSV, maken we een goede kans.”

Doelpuntenmakers sc Hercules Zaandam: Kho (3), Ent (2), Schavemaker, Wijndal, Martis.

Foto’s: Harry Kho

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl