KFC in extremis voorbij sv Westfriezen: Twee goals in Zwaag in slotfase

Zwaag- Op bezoek in Zwaag bij Westfriezen heeft KFC zeer goede zaken gedaan. Door een zeer fortuinlijke 0-2 zege in de slotfase op de directe concurrent is de ploeg van René Reijinga in punten op gelijke hoogte gekomen met Westfriezen. De Koogers naderden nummer 2 SVA zelfs tot slechts 1 punt.

En daardoor mag KFC zich na 4 duels in de 3e periode koploper noemen in de zondag 2e klasse-A. Met nog vijf duels zal de ploeg uit Koog aan de Zaan tot het uiterste gaan. Er volgen nog drie thuisduels (Flevo, vv Assendelft en FC Medemblik) en twee uitduels (FC Uitgeest en ZAP). Net als SVA dat al een periode titel heeft kan het zomaar zijn dat er in het toetje van de competitie twee Zaanse ploegen strijden om promotie naar de 1e klasse. Maar in Koog aan de Zaan weten ze als geen ander dat er nog van alles kan gebeuren.

Het NHD daarover: “Blessuretijd is KFC goed gezind in Zwaag. Het duel Westfriezen-KFC leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Dankzij twee treffers in blessuretijd trokken de Kogers de zege alsnog naar zich toe.

Voor KFC-uitblinker Maarten List onderstreepte de overwinning dat zijn ploeg op de goede weg is.      De doelman, die tot zijn zestiende uitkwam voor KFC, keepte op divisieniveau voor IJsselmeervogels en OFC. Inmiddels geeft hij prioriteit aan zijn maatschappelijke carrière en keerde terug bij zijn oude liefde. Dat List belangrijk is bewees hij in Zwaag. De 25-jarige keepte soeverein en straalde rust uit.
,,De goede reeks van KFC is naar mijn mening het resultaat van het proces dat wij als team dit jaar hebben doorgemaakt”, reageerde de keeper na afloop van het duel bij sv Westfriezen. ,,Wij begonnen dit jaar met flink wat nieuwe jongens, waartoe ik zelf ook behoor. Met vijf nieuwe basisspelers ten opzichte van vorig jaar was het logisch dat we aan elkaar moesten wennen. Dit geldt voor het veldspel, maar ook op persoonlijk vlak. Met name na het trainingskamp in januari zijn wij een heel hecht team geworden. Dat komt nu tot uiting.” List stond in de eerste seizoenshelft met een handblessure langs de kant.      Zijn ervaring en met name zijn manier van coachen heeft KFC tot nu toe veel goeds gebracht.

In Zwaag kregen beide teams kregen mogelijkheden, doelpunten bleven lange tijd uit. KFC leek een kwartier voor tijd op 0-1 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Door twee late treffers van invallers Billy Tavares en Robin Baartscheer was die afgekeurde goal na afloop echter geen onderwerp van discussie. List toonde zich dolblij met de late winst. ,,Wij zijn de derde periode begonnen met een goede reeks van vier winstpartijen. Het zou een bekroning van het seizoen zijn als wij het goede spel omzetten in een periodetitel, om daarna met een goede flow de nacompetitie in te gaan voor promotie. Het is ook een fijne gedachte dat de invallers van belang zijn. Zij vielen gretig in en maakten het verschil in de slotfase.” De doelman, tegen sv Westfriezen vooral sterk bij hoge ballen, ziet veel spelers een sterke ontwikkeling doormaken. ,,Ja, dat is mooi om te zien. We hebben spelers met veel verschillende kwaliteiten. Uiteindelijk is het een puzzel die moet kloppen.”

Zondag 14 april: 2e klasse-A

sv Westfriezen- KFC 0-2
90+1. Tavares 0-1. 90+3. Baartscheer 0-2.

sv Westfriezen: Van Amstel, Kraijer, Gieltjes, Brinkmann, O. van Beek (60. Hoogland),
Zuiker, Bakker, C. van Beek, Mak, Broers (80. Brix), Koopman

KFC:
List, Eshuys, Van der Laan, Maurice, Hersche, Royen, Schut (67. Tavares), Prins,
Hartgers, Den Haring, Schurman (60. Baartscheer)

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl