Fortuna W na nederlaag tegen directe concurrent sv Hoofddorp in acute degradatieproblemen

Zaanstad- Met nog vier duels te gaan wordt de situatie voor Fortuna Wormerveer in de zondag 1e klasse steeds nijpender. Na de nederlaag in Hoofddorp tegen de nummer voorlaatst staat de formatie van trainer Alex Geernaert op een nacompetitie plek.

Een aantal overwinningen in de laatste vier duels lijken een must want ook sv Hoofddorp dat met een wedstrijd minder en slechts een punt minder over Fortuna Wormerveer heen kan gaan is geen al te best vooruitzicht. Een lichtpuntje kan zijn dat de formatie uit Wormerveer nog drie thuisduels (sv Hillegom, IVV en SCPB’22) en één uitduel (rkvv Velsen) heeft staan.  Het NHD omschrijf de situatie in Wormerveer goed:

Zondag 1e klasser sv Fortuna Wormerveer ging zondag met pijnlijke cijfers onderuit tegen de nummer voorlaatst in de competitie. De ploeg van Alex Geernaert verloor met 4-1. Bij winst zou IVV zijn bijgehaald en bleef er zicht op het vermijden van de nacompetitie. Dat wordt nu zo langzamerhand nog een hele klus.

„Het was te weinig. En het was te laat”, vatte Geernaert de wedstrijd in een paar treffende woorden samen. „Ons probleem was ook vanmiddag weer dat we ze er niet in schieten. We creëren wel genoeg mogelijkheden, kansen zelfs. Maar alle schoten werden geblokt, terwijl de tegenstander ze er gewoon wel in legt.” Precies dat was de makke grote delen van dit duel tussen twee staartploegen. „Hoe hun
verdedigers die schoten blokken, dat zegt iets over hun instelling. We nemen ook veel te veel tijd voor we afdrukken; nog even tikkie naar links, nog even de bal naar voren, daar zat sv Hoofddorp constant goed bovenop.”

Vroege treffer
Vanaf de aftrap zette de thuisploeg hoog druk. Ze kwamen steeds goed in de duels, die ze dan veelal moeiteloos wonnen. Uit een van de eerste balveroveringen was het meteen raak: spits Jeremiah Kigongo werd volledig over het hoofd gezien bij een voorzet van rechts. Hij mocht de hoek achter keeper Justin Jager uitkiezen. De Wormerveerse sluitpost voorkwam luttele minuten later een tweede dreun, al had hij na een kwartier spelen vooral het geluk aan zijn zijde toen hij de bal los liet. Kigongo was te verrast om er nog zijn voet tegenaan te zetten. Toch viel het tweede doelpunt snel daarna. Nadat Fortuna via Luke Dani Schagen en Duncan Poorter kansrijk was geweest, kon de compleet vrijgelaten Nigel Compter aan de overkant niet missen. Hij kopte binnen. Nog was het niet gedaan. Opnieuw was het de vrijgespeelde Kigongo die beheerst kon afronden. Een bal bovenop de lat was het laatste wapenfeit van een voor rust teleurstellend Fortuna. De bezoekers kregen simpelweg geen grip op de tegenstander die knokte voor elke meter.

Kwetsbaar
Dat het wedstrijdbeeld na rust wat veranderde was wellicht logisch. Hoofddorp nam wat gas terug, waar Fortuna er een stap of twee bij moest doen. „Maar nog altijd lieten we ons te gemakkelijk de bal afpakken. Bij elk duwtje vielen we om. Ons probleem is al het hele seizoen, dat we op de beslissende momenten niet de dingen doen die we moeten doen. Te vaak lopen we vervolgens ook tegen snelle tegendoelpunten aan”, aldus Geernaert. Toch kwamen de voorwaartsen van Fortuna na de rust wat vaker aan verzorgd aanvallen toe, al bleven de bezoekers kwetsbaar in de omschakeling. Uiteindelijk profiteerde sv Hoofddorp kort voor het einde. Een kwartier ervoor bracht invaller Giovanni Rijkschroeff
iets van spanning terug door op een doorloopbal feilloos raak te mikken. „We zullen kritischer naar elkaar moeten zijn. Je kunt niet teren op ervaringen uit het verleden in hogere jeugdteams. In deze competitie gaat het om samenwerken en vooral hard werken”, aldus de verliezende trainer.

Zondag 1e klasse a
sv Hoofddorp- sv Fortuna W 4-1
Karakteristieken: 3. Kigongo 1-0, 19. Compter 2-0, 28. Kigongo 3-0, 75. Rijkschroeff 3-1, 83. Komduur
4-1.

sv Hoofddorp:  Suzulmus; De Reus, Van Schaik, Den Breeijen (66. Klosteren), Driessen
(73. Komduur); Kigongo, Compter, Herrendorf; Sheriff, Groenbast, Wiersma.

Fortuna Wormerveer: Jager; Van Egmond, C. Karg, Van Gelder, Riedewald; Lohy (86.
J. Karg), Stam, Schagen (63. Westenburg); Van de Poll, Poorter (75. Peroti), Scholting
(73. Wigman).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl