Jong AZ verliest na sterke openingsfase in Tilburg

Tilburg- Jong AZ heeft vrijdagavond in Tilburg een nederlaag geleden. Na een sterke openingsfase had Finn Stam de ploeg van Leeroy Echteld op voorsprong gezet tegen Willem II, maar vervolgens draaide de thuisploeg de wedstrijd helemaal om. Het werd 4-1.

Bij Jong AZ ontbraken Ro-Zangelo Daal en Sem Dekkers vanwege schorsingen. Dave Kwakman ontbrak eveneens. Hij zit bij de wedstrijdselectie van AZ 1 voor het duel met RKC Waalwijk.

Beloning
Jong AZ begon sterk aan de wedstrijd. Na drie minuten werd en schot van Tom Kerssens met moeite tegengehouden door Joshua Smits. De bal kwam terecht bij Kees Smit, maar zijn schot raakte slechts de paal. Na een kwartier kreeg de ploeg van Leeroy Echteld de beloning die het verdiende voor de openingsfase. Smit vond de opgestoomde Finn Stam op links. De aanvoerder schoot uit een lastige hoek hard raak voor de 1-0!

Omgedraaid
In de 25e minuut kwam Willem II voor het eerst voor het doel van Jong AZ, maar het was wel meteen raak. Een lage voorzet schoot door en werd binnengeschoten door Max Svensson. Enkele minuten later haalde AZ Jeugdexponent Thijs Oosting snoeihard uit, maar hij raakte slechts de paal. Via Rob Nizet draaide de thuisploeg in de 35e minuut de wedstrijd wel helemaal om. De linksback was mee naar voren en schoot hard raak in het dak van het doel: 2-1. Dat was ook de stand waarmee beide ploegen de kleedkamers opzochten voor de rust.

Pijn
In de tweede helft deden de Tilburgers Jong AZ al snel nog een keer pijn. Jeredy Hilterman pikte de bal op in de zestien van Jong AZ en bedacht zich geen moment om raak te schieten voor de 3-1. Jong AZ toonde zich daarop weer een paar keer gevaarlijk via invallers. Een pegel van Misha Engel van een behoorlijke afstand werd gepakt door Smits en Nick Koster schoot met zijn eerste balcontact de bal nét voorlangs. Een poging van Ricuenio Kewal vloog over het doel heen.

Slotfase
In de laatste tien minuten kwam Loek Postma nog tot een enorme kans. Een mooie pass tussendoor zette hem oog in oog met Smits, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Dat was ongeveer het laatste wapenfeit van Jong AZ. Nadat Amine Lackar in de 90e minuut zijn tweede gele kaart pakte en eerder mocht gaan douchen, was het in de allerlaatste minuut nog Michael de Leeuw die de 4-1 maakte. Tussendoor had Smit de paal voor de tweede keer geraakt. Na de 4-1 klonk direct het laatste fluitsignaal.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Willem II – Jong AZ 4-1 (2-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Willem II: Joshua Smits; Freek Heerkens, Raffael Behounek, Erik Schouten, Rob Nizet; Nick Doodeman (76. Valentino Vermeulen), Jesse Bosch, Amine Lachkar, Max Svensson; Jeredy Hilterman, Thijs Oosting (76. Michael de Leeuw).

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Gonçalo Esteves (52. Jurre van Aken), Jorn Berkhout (46. Misha Engel), Lewis Schouten, Finn Stam; Enoch Mastoras, Loek Postma, Tom Kerssens (65. Julian Oerip); Jayden Addai (65. Ricuenio Kewal), Damienus Reverson (65. Nick Koster), Kees Smit.

Scoreverloop: 15. Stam 0-1, 25. Svensson 1-1, 35. Nizet 2-1, 53. Hilterman 3-1, 90+3. De Leeuw 4-1.
Gele kaarten: Lachkar, Svensson (Willem II).
Rode kaarten: Lachkar (Willem II).
Scheidsrechter: Richard Martens.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl