Ruben van Dam stapt over van JOS W naar VVV Westzaan

Zaanstad – Als een speler van de vierde divisie naar de vierde klasse overstapt – want dat gaat Ruben van Dam (24) doen – is de eerste vraag natuurlijk “Hoezo?”. vvv Westzaan trainer Milano van den Burg is hoe dan ook blij met zijn komst.

Zijn eerste schreden zette de huidige centrale verdediger (ook als linksback in te zetten) van JOS Watergraafsmeer bij de Koninklijke HFC. Daar doorliep hij alle leeftijdscategorieën maar was niet meteen de meest opvallende speler. “Volgens mij ben ik begonnen in de E16. Pas in de C’tjes wist ik tot de selecties door te dringen.”

Zijn overstap nu heeft alles te maken met en de goede contacten die hij heeft met Westzaan trainer Milano van den Burg maar vooral ook vanwege het zij-instromen op de PABO. “In die studie gaat zoveel tijd in zitten dat ik bij JOS niet meer in aanmerking zal komen voor het eerste. En Milano ken ik al van mijn tijd bij ASV De Dijk waar ik jeugdcoördinator en speler ben geweest.” vertelt de inwoner van Amsterdam-Noord.

Dat zijn nieuwe club kampioen gaat worden staat voor hem vast. “Ik heb al eerder meegetraind met de groep in de coronaperiode dus ik ken er al flink wat. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop zaterdag.”

Met zijn ervaringen bij Koninklijke HFC, asv De Dijk en JOS W hoopt hij – hoewel zelf nog jong – de groep te kunnen helpen. “Ik heb de nodige bagage en die wil ik graag delen met de Westzaners.”

Oren en ogen openhouden

Voor trainer Van den Burg is de komst van Van Dam prettig. “Het is fijn dat iemand van dat niveau bij een typische dorpsclub als Westzaan wil spelen en helpen. Hij is ook nog eens een verdediger die wel eens scoort (onlangs nog met JOS tegen Ter Leede de 3-1 red.) en dat is altijd prettig.”

Beide heren kennen elkaar al langer en na wat telefoontjes was het besluit daar. In de huidige selectie heeft alleen routinier Harm Hagemeijer aangegeven te zullen stoppen. “Verder zijn er geen signalen. De komst van Ruben valt hier beslist in goede aarde. Een prima aanvulling.”

Over andere nieuwkomers wordt niet gerept in het lintdorp. “We gaan het beleven” aldus Van den Burg. “Onze oren en ogen houden we natuurlijk wel open. Als we promoveren zullen we sowieso meer wedstrijden moeten gaan spelen en dan is een bredere selectie wel zo prettig.”

Ruben van Dam binnenkort roodwitte leeuw (Foto: Aangeleverd)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl