Uitslagen AZ jeugd: Onder -13 haalt uit, spectaculaire uitzege onder-14

Zaanstad- De AZ Jeugdopleiding bleef deze speelronde ongeslagen. Zo werden vier van de vijf officiële duels gewonnen en eindigde één wedstrijd in gelijkspel. Met deze overwinningen blijft de Onder 13 koploper, komt de Onder 14 op de tweede plek, blijft ook de Onder 18 in de race voor het kampioenschap en kan de Onder 12 terugkijken op een knappe uitzege in Amsterdam.

AZ Onder 18 – Vitesse | 4-1 (1-1)
AZ Onder 18 boekte zaterdagmiddag een volwassen overwinning op Vitesse. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was, mede door een hattrick van Yoël van de Ban, met 4-1 te sterk voor de Arnhemmers.

AZ Onder 15 – ADO Den Haag | 3-3 (1-0)
AZ Onder 15 hield één punt over aan het thuisduel met ADO Den Haag. De ploeg van Sander Veraart ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Een doelpuntrijke tweede helft resulteerde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel.

De thuisploeg schoot uit de startblokken. Na slechts drie minuten spelen lag de bal al in het Haagse doel. Buitenspeler Jahmael Ampofo, bereikte Dante Blankendaal met een mooie steekpass. De opkomende back bracht de bal met een lage voorzet voor het doel, waarna AZ-spits Donny van der Lijcke opdook in het vijfmetergebied en de bal van dichtbij binnentikte: 1-0.

Na de openingstreffer lieten de kansen op zich wachten, maar vlak voor rust waren beide ploegen dichtbij een goal. Doelpuntenmaker Van der Lijcke draaide fraai weg bij zijn directe tegenstander, maar zijn schot stuitte op doelman Jade van Buren. Aan de andere kant leken de Hagenezen op gelijke hoogte te komen via Ruben Maas. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel en zo ging AZ alsnog met een voorsprong de rust in.

De tweede Alkmaarse goal viel al vroeg in de tweede helft. Vleugelaanvaller Nuur Mahamed Ahmed brak door op de flank en bereikte Aebe Morel, waarna Morel de 2-0 tegen de touwen schoot. De mooiste goal van de middag kwam van de voet van Ampofo. De buitenspeler sneed naar binnen en krulde de bal van ruime afstand in de verre kruising: 3-0.

De bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen eveneens tot scoren. Zo maakte Murad Dashajev namens ADO Den Haag de 3-1 en schoot Maas de 3-2 binnen uit een rebound na een initiële redding van AZ-keeper Jayden Veenbrink. In de slotfase kwam de gelijkmaker op naam van Nicolas Jansen. De thuisploeg kwam vervolgens in de laatste minuut van de wedstrijd nog tot een grote via Ampofo, maar de aanvaller kreeg de bal niet tussen de palen en zo eindigde het duel in 3-3.

Opstelling AZ: Quenten Attigah (41. Jayden Veenbrink); Christian Goring (41. Job Tiebie / 60. Christian Goring), Janoa Elias (55. Dex Klaverdijk), Aebe Morel, Dante Blankendaal (41. Lars Boer); Cas Klop, Ties Kemna (41. Amani Imhangbe), Cas Jongeneelen; Nuur Mahamed Ahmed (55. Taeke van Dam van Isselt), Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo.

Scoreverloop: 3. Van der Lijcke 1-0, 45. Morel 2-0, 53. Ampofo 3-0, 55. Dashajev 3-1, 68. Maas 3-2, 80. Jansen 3-3.

hsdhdh

Sparta Rotterdam – AZ Onder 14 | 3-4 (1-2)
AZ Onder 14 boekte zaterdagavond een zwaarbevochten uitoverwinning op Spart Rotterdam. Op Sportpark Thurlede eindigde het duel in 3-4.

Al vroeg in de wedstrijd kregen de Alkmaarders een tegenslag te voorduren. Na negen minuten spelen werd de score namelijk geopend door de thuisploeg: 1-0. Vanaf dat moment was het echter AZ dat de wedstrijd domineerde. Zo maakte buitenspeler Mawulom Gota-Toudji op aangeven van Jeremiah Oladoyinbo Ojomo de gelijkmaker en was het diezelfde Gota-Toudji die AZ even later ook op 1-2 voorsprong schoot, ditmaal na een pass van Charly van Oosterhout.

In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebreid door een wereldgoal van Oladoyinbo Ojomo. De vleugelaanvaller haalde uit van grote afstand, vond de verre kruising en liet de Spartaanse sluitpost kansloos: 1-3. De Rotterdammers kwamen echter terug in de wedstrijd met twee doelpunten in tien minuten tijd. In de slotfase van het duel slaagde AZ erin de winnende goal te maken. Invaller Jessey Jay van der Mije  bereikte ploeggenoot Van Oosterhout, waarna de spits vervolgens afrondde en zijn ploeg een 3-4 overwinning bezorgde.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Chris Simunovic (22. Bliss Peters / 55. Anton Agafonov), Henk Schuit, Giel Kappelhof, Nick Perez Mutsaers; Merijn van Dijk, Jim Jansen (13. Joey Plat / 49. Jessey Jay van der Mije), Senna van Elst; Jeremiah Oladoyinbo Ojomo, Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 9. Sparta Rotterdam 1-0, 14. Gota-Toudji 1-1, 29. Gota-Toudji 1-2, 55. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo 1-3, 57. Sparta Rotterdam 2-3, 59. Sparta Rotterdam 3-3, 62. van Oosterhout 3-4.

Alphense Boys – AZ Onder 13 | 2-8 (0-2)
AZ Onder 13 ging met ruime cijfers langs Alphense Boys. De ploeg van trainer Dico Blei was op Sportpark De Bijlen met 2-8 te sterk voor de opponent uit Alphen aan den Rijn.

De Alkmaarders wisten al in de derde minuut de ban te breken toen Dinar Ait Errami de trekker overhaalde. Een ruim kwartier daarna kon Dylan Nsemi de marge verdubbelen. De wedstrijd was halverwege nog niet beslist, maar daar bracht AZ al snel verandering in. Ruim tien minuten na rust had AZ namelijk al vier extra goals gescoord. Timo van der Schaar maakte er 0-3 en 0-4 van, waarna Bentley Addai de 0-5 en 0-6 produceerde.

Alphense Boys deed hierna wat terug, maar AZ zette daar weer twee goals tegenover. Via Ait Errami en Marrouane Iklil werd het 1-8. In de slotfase maakte Alphense Boys nog de 2-8 en daar bleef het ook bij.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 3. Ait Errami 0-1, 19. Nsemi 0-2, 37. Van der Schaar 0-3, 41. Van der Schaar 0-4, 46. Addai 0-5, 47. Addai 0-6, 49. Alphense Boys 1-6, 53. Ait Errami 1-7, 61. Iklil 1-8, 63. Alphense Boys 2-8.

azo13 vs alphense optie 2

Ajax – AZ Onder 12 | 7-11 (Twin Games)
AZ Onder 12 boekte een knappe uitzege op Ajax. Op sportcomplex De Toekomst toonde de ploeg van trainers Tim Appel en Ivar de Boer zich veerkrachtig door een achterstand om te buigen. Het Twin Games-duel eindigde uiteindelijk in een 7-11 overwinning voor de club uit Alkmaar.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De’Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

ajaaz

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl