Thuisduel dat uitduel is loopt niet goed af voor vv Assendelft

Zaanstad- Het is vv Assendelft opnieuw niet gelukt om een duel goed te laten verlopen. Zondag in het duel met Flevo ging het opnieuw mis. De zondag 2e klasser is bezig aan een mindere reeks waarbij de ploeg uit Assendelft inmiddels in de gevarenzone terecht is gekomen.

Het is bekend dat een flink aantal ploegen niet voor elkaar onder doen. Dat is ook te zien op de ranglijst waarbij het wekelijks een flinke wisseling van de wacht is als het gaat om posities op de ranglijst. Na een aantal nederlagen op rij is vv Assendelft inmiddels gezakt naar de 11e plaats.

In het NHD van maandagochtend: vv Assendelft lijdt vierde verlies op rij. Het zelfvertouwen van de spelers van vv Assendelft kreeg zondag
een nieuwe tik. Flevo diende de ploeg de vierde nederlaag op rij toe.

Middenmeer- Op papier was het een thuiswedstrijd voor vv Assendelft, maar in werkelijkheid werd het
duel in Middenmeer gespeeld. Reden hiervoor was dat het heenduel, dat gepland stond bij
Flevo, vanwege een slecht veld in Assendelft werd afgewerkt. Op het veld van Flevo kwam vv Assendelft in de eerste helft redelijk voor de dag. De formatie van trainer Guillaume Groot gaf achterin weinig weg en speelde zich aan de andere kant van het veld naar twee goede kansen. Die werden echter niet verzilverd.

Na rust liet Assendelft een groot verval zien, constateerde Groot. „We kwamen niet in ons spel. Het was veel slechter dan in de eerste helft.” Tot overmaat van ramp kwam Flevo halverwege de tweede helft dankzij een frommelgoal op voorsprong. vv Assendelft ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot goed uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet. „Het was niet goed genoeg. Ik merkte ook dat het vertrouwen wat minder is geworden door de nederlagen. Daarnaast creëerden we zoals vaker dit seizoen te weinig kansen, dat is wel een probleem.” Hij is zich ervan bewust dat het in de komende weken beter moet, want anders ligt de tweede degradatie op rij op de loer. „De neuzen moeten dezelfde kant op.

Zondag 7 april 2024: vv Assendelft-Flevo 0-1

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl