SVA ziet na 3-1 nederlaag tegen HSV gat oplopen tot 11 punten

Zaanstad- SVA moest zondag in Heiloo winnen om het nog spannend te maken in de strijd om het kampioenschap. Bij winst zou het gat slinken tot 5 punten. Dat lukte de formatie van trainer Jeroen Beukman niet al was hij na afloop tevreden over het optreden van zijn ploeg.

In het NHD maandagochtend een uitgebreid verslag van het duel tussen de nummers 1 en 2 van de zondag 1e klasse-A. SVA ziet na nederlaag tegen koploper HSV achterstand oplopen naar elf punten. Ondanks verlies toch trots. Afstand. SVA heeft niet kunnen stunten tegen koploper HSV. Na de 2-3 nederlaag eerder dit seizoen in eigen huis, gingen de punten ook in de uitwedstrijd naar de Heiloose formatie.

Trainer Jeroen Beukman was na afloop van het vierde duel op rij waarin puntenverlies werd geleden, toch niet ontevreden over zijn ploeg. „Het was qua resultaat en hoe we in de eerste helft speelden, niet wat ik vooraf had gehoopt. We kwamen onnodig 2-0 achter, stonden niet goed georganiseerd. In de tweede helft waren we de betere ploeg en speelden uitstekend.”

Toen stond SVA dus al 2-0 achter. Een stand die met een beetje meer precisie aan HSVkant al na twee minuten op het bord had kunnen staan. Maar doelman Max Boon redde tot twee keer toe op inzetten van Ruben Bugter en hield daarmee (voorlopig) zijn ploeg op de been. SVA liet zich vervolgens niet onbetuigd. Gianluca Locatelli liep Steef Kaandorp eruit en schoot in het zijnet. Vijf minuten later vond hij Noah Bruins, die de keuze maakte zelf op doel te schieten. Een betere optie was geweest de bal voor te geven waar onder anderen Daan Rijkhoff, een plaag voor de HSV-defensie, er goed voorstond. In de tussentijd was Dani Beukman ruimt op voor Aron Schilder gevaarlijk kan worden.  Maikel Kriek raakte geblesseerd aan zijn sleutelbeen. De SVA-middenvelder probeerde nog door te spelen, maar in de 24ste minuut verliet hij alsnog het veld. Sidney Filmer verving hem.

In de 33ste minuut kwam HSV alsnog op een verdiende voorsprong. Uit een vrije trap vond Dennis Houtenbos de beweeglijke Siem Karels, die met een lage schuiver Boon kansloos liet: 1-0. De thuisploeg speelde makkelijker dan SVA en vergrootte in de 39ste minuut de marge naar twee dankzij Gerben Groot, die vanaf de achterlijn de bal over de doellijn wist te krijgen, 2-0.

In de tweede helft kwamen de gasten optisch scherper uit de kleedkamer en toen de bal in de 55ste minuut na een corner van Milan Ebbelaar tussen doelman Sam Klaver en Van der Flier in een keer in het doel verdween, hadden de gasten nog meer geloof in een goede afloop. „Het stond bij rust dan wel  2-0, maar wij vonden ons helemaal niet minder dan HSV. We hadden echt wel geloof in een goed resultaat en kregen ook drie goede kansen in de eerste helft”, had Beukman gezien. „Wij maakten de goals niet en zij wel. Jammer.” Ook later in het duel kreeg SVA echt wel mogelijkheden. Zo schoot Locatelli in de 68ste minuut uit de draai op doel, maar Klaver klemde de bal eenvoudig. Zestien minuten voor tijd claimden de spelers en de in groten getale meegereisde fans van SVA een strafschop
toen invaller Camiel Dijkers neerging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Ramon Westhoff, die het hele duel al veel toeliet, ging echter niet mee met de Assendelvers. Het doek voor SVA viel pas in de 83ste minuut definitief. Invaller Leon Schilder ging goed door over rechts en vond de andere invaller Jadenn Delis, die de eindstand op het bord zette: 3-1. SVA staat nu op elf punten van HSV. sv Westfriezen is opgeklommen naar de tweede plaats. „Ik ben wel trots op de ploeg”, gaf Beukman aan. „Wij hebben nooit aan het kampioenschap gedacht. Wij kijken van wedstrijd tot wedstrijd, hebben een periodetitel en we moeten genoeg punten hebben om niet in die andere nacompetitie, om degradatie,
te komen. Het is een heel rare klasse waardoor wij wel blij zijn dat we iets meer punten hebben dan het gemiddelde van de teams.”

Zondag 2e klasse a

Zondag 7 april HSV- SVA 3-1

Karakteristieken: 33. Karels 1-0, 45. G. Groot 2-0, 77. Ebbelaar 2-1, 83. Delis 3-1

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl