KFC wint 2-1 van Schagen United en is absolute subtopper

Zaanstad- KFC is erin geslaagd om het thuisduel met Schagen United te winnen. Door de zege klimmen de Koogers naar de vierde plaats en heeft slechts één punt minder dan SVA dat na de nederlaag tegen koploper HSV naar de 3e plaats zakte. Voor KFC ziet de laatste fase van de competitie er goed uit.

De selectie van KFC liet zich ook buiten het veld van zijn beste kant zien want afgelopen zondag bleek de selectie solidair met de club nadat er diefstal was gepleegd in de kantine van de Groote Koogsche. Naast de geweldige giften en donaties die de club al mocht ontvangen heeft de heren selectie nog eens €340 toegevoegd aan het totaal. Het totaal van de actie is daarmee gekomen op €4925,00

Met nog zes duels voor de boeg is nog alles mogelijk voor de ploeg van René Reijinga. De verschillen in de poule tussen de teams zijn allemaal minimaal maar KFC blijkt zeker in eigen huis een moeilijk te kloppen ploeg en verzamelde genoeg punten om nog mee te dingen om nacompetitie voetbal. In het NHD het volgende verslag.

Individuele hoogstandjes maken het verschil voor KFC

KFC houdt zicht op nacompetitie die recht geeft op promotie naar de eerste klasse. De Kogers bogen een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning op Schagen United dankzij twee individuele acties van de buitenspelers Dani Moraal en Tringo Schut.

De tweede klasse A is ongekend spannend. Koploper HSV heeft een ruime voorsprong op zijn achtervolgers, maar de verschillen vanaf plek twee tot en met de plaatsen voor nacompetitie om degradatie te ontlopen zijn gering. Voorafgaande aan de ontmoeting tussen KFC en Schagen United was het verschil tussen de teams slechts zes punten. En Schagen United staat momenteel op plek twaalf, twee plaatsen boven de drager van de rode lantaarn, LSVV.

Het contrast tussen beide elftallen was ook op het veld miniem. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Met als gevolg een eerste helft waarin de spelers elkaar keurig in bedwang hielden waardoor er weinig gebeurde voor beide doelen. Slechts Moraal kreeg vlak voor de theepauze een dot van kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten maar de aanvaller faalde in een één op één duel tegen keeper Noah Kuipers en schoot onbeheerst over.

Na het monotone eerste gedeelte ontbrandde de wedstrijd in de tweede helft. Aanvoerder Remy Royen hield de Schagense captain Robbert-Jan Klein vast in het strafschopgebied. Scheidsrechter De Meij gaf echter een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied. Het maakte Robin Schouwvlieger niet uit. Hij schoot de bal langs de muur in de rechterhoek (0-1).

De doelpuntenmaker had zijn totaal op twee kunnen brengen, maar faalde oog in oog met doelman Maarten List tot tweemaal toe na een ongelukkige terugspeelbal van invaller O’shea Schurman.

Zijn misser kwamen de gasten uit Schagen duur te staan. Na de achterstand kreeg Moraal het op zijn heupen. De rechtsbuiten begon aan een soloactie, speelde vier tegenstanders dronken en maakte zijn eerdere misser nu goed met een laag diagonaal schot vanaf rechts in de linkerhoek (1-1).

„We hebben heel veel kwaliteit voorin”, bekende Royen. „Jongens die een actie kunnen maken. Onze buitenspelers zijn heel belangrijk. We weten dat we altijd een goal maken. Daar hoeven we ons niet druk om te maken.”

Dat bleek ook bij de winnende goal. Schut liet twee verdedigers zijn hielen zien en gaf de bal perfect voor op Merlijn Hersche. De mee opgekomen linksback kon de lage voorzet met binnenkant voet eenvoudig afronden (2-1)

Voorafgaande aan de 2-1 was Royen betrokken bij een overtreding op of fopduik van Milan Bakker in het Koogse strafschopgebied. De aanvaller ging naar de grond en bleef liggen. „Hij ging naar binnen en voordat ik mijn been uitstak ging hij al liggen”, aldus Royen. „Ik heb hem niet geraakt maar kan me voorstellen dat hij bleef liggen. Heel overtuigend.”

Zondag 2e klasse a

Zondag 7 april 2024: KFC-Schagen United 2-1

Karakteristieken: 50. Robin Schouwvlieger 0-1, 65. Dani Moraal 1-1, 78. Merlijn Hersche 2-1.

KFC: List, Eshuys, Van der Laan, Maurice, Hersche, Royen, Schut (81. Vera Vera), Den Haring, Moraal, Hartgers, Baartscheer (46. Schurman)

Schagen United: Kuipers, Weggemans, Reijne, Van Klaveren, Sijnesael (89. Ridder), Spaans (71. Schrieken), Kaandorp, Klein, Prins (46. Groot), Schouwvlieger (63. Snoek), Bakker

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl