Fortuna W niet goed genoeg tegen ASV De Dijk

Zaanstad- In de zondag 1e klasse is sv Fortuna Wormerveer er niet in geslaagd om punten te pakken tegen het Amsterdamse asv De Dijk. De degradatiekandidaat stond na afloop met lege handen en moet zich ernstige zorgen gaan maken in de strijd om degradatie.

De ploeg van Alexander Geernaert staat al een tijdje droog maar speelt behoorlijk voetbal. De ploeg krijgt voldoende kansen. De constatering dat het muntje iedere keer de verkeerde kant opvalt is pijnlijk.

In het NHD onderstaande verslag. “Goed is niet goed genoeg, Fortuna Wormerveer blijft ook tegen asv De Dijk met lege handen achter. Jordi Wigman maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree.

Fortuna Wormerveer slaagde er tegen De Dijk voor de zesde keer op rij niet in om te winnen. „We hebben goed gevoetbald. Hier moeten we zelfvertrouwen uithalen”, hield aanvoerder Stijn Stam de moed erin. „Er komen nog vijf wedstrijden aan. Als we de lijn van vandaag doortrekken komt het goed. ”

De veilige achtste plaats is nog altijd binnen bereik van Fortuna Wormerveer, maar met zes punten achterstand op die positie begint de tijd te dringen. Bovendien is het gat met de rechtstreekse degradatieplaatsen ook slechts een verliespunt. De nederlaag tegen De Dijk (1-3) was een nieuwe tegenvaller voor de ploeg van trainer Alex Geernaert. Een meevaller was de terugkeer van topschutter Jordi Wigman na maandenlang blessureleed.

„Wij begonnen sterk aan de eerste helft en kregen de eerste grote kans van de wedstrijd”, keek Stijn Stam na afloop terug op de wedstrijd. „Maar vervolgens kwamen we door een klote doelpunt op achterstand.” De aanvoerder doelde op de treffer van Cain Croes. „Het is pech dat die bal erin valt. Met een beetje mazzel gaat die bal over.”

Na de 0-1 bleef Fortuna goed voetballen. De Wormerveerders creëerden diverse mogelijkheden, maar de goed keepende Xander Kramer toonde zich de hele wedstrijd een sta in de weg voor de Wormerveerders. ,,Het was een lekker potje”, reageerde de doelman van De Dijk na afloop. „Ik baal van het tegendoelpunt, maar ik ben blij dat ik belangrijk was voor het team. Ik ben niet de grootste keeper. Ik krijg vertrouwen van het team. Soms heb ik nog moeite met hoge ballen, maar dat gaat de laatste tijd steeds beter. Ik ben een meevoetballende keeper die reflexen in huis heeft.”

In de tweede helft golfde het spel op en neer. In de zestigste minuut gaf Duncan Poorter een ragfijne voorzet op Sam Scholting, die Fortuna op gelijke hoogte bracht: 1-1.

Fortuna kon niet lang genieten van de voorsprong. Zes minuten na de 1-1 stond De Dijk opnieuw op voorsprong. Ziyad Mansy nam de bal op mooie wijze mee door middel van een sleep met zijn hak. Oog in oog met Justin Jager rondde Mansy koelbloedig af.

Na de 1-2 van De Dijk nam Fortuna meer risico’s. Duncan Poorter was de meest gevaarlijke man aan de kant van de thuisploeg. Een kwartier voor tijd stond de paal succes in de weg en even later was Kramer die een treffer voorkwam.

Vijf minuten voor tijd was het de grensrechter die de gelijkmaker voorkwam. Zijn signaal voor buitenspel werd overgenomen, waardoor de treffer van Lohy Dommingus werd afgekeurd.

In de extra tijd deelde De Dijk de genadeklap uit. Invaller Taha Benzeroual stifte de bal op magnifieke wijze over Jager heen.

„Wij hadden vandaag acht goals kunnen maken”, stelde Stam. ,,We maakten er maar een. Dit is al het hele seizoen het verhaal. Ondanks het verlies putten we vertrouwen uit deze wedstrijd. Als we zo blijven voetballen, dan moet het in de komende weken goed komen.”

Zondag 1e klasse: Zondag 7 april ASV De Dijk 1-3

Karakteristieken: 15. Croes 0-1 61. Scholting 1-1 67. Mansy 1-2 91. Benzeroual 1-3.

Fortuna W: Jager, Riedewald, Van de Poll, Van Egmond, Karg (78. Rijkschroeff), Stam, Lohy, Van Gelder, Schagen (69. Aslouni), Scholting (69. Wigman), Poorter.

ASV De Dijk: Kramer, Akasri, Awad, Kuipers, Boersma, Kassimu(88. Owusu), Mahraoui (69.Benzeroual), Bessem, Mansy(88. Firma), Croes, Plet.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl