Vernieuwd jeugdbestuur en technisch hart voor sc Hercules Zaandam

Zaandam- Na de benoeming van een nieuw clubbestuur bij sc Hercules Zaandam- dat voor een nieuw elan binnen de club heeft gezorgd- heeft sc Hercules Zaandam nu ook nieuwe ambities met de jeugdafdeling.

Met trots meldt Dave Oerip- jeugdvoorzitter van sc Hercules Zaandam: “We hebben binnen de club nu ook een nieuw Technisch Hart en een vernieuwd Jeugdbestuur, gericht op het versterken van onze jeugdopleiding en het clubgevoel voor al onze jeugdleden. Onze ambitie is duidelijk: we willen meer aandacht besteden aan “het spel en de beleving met bal” en de “beleving zonder bal”.”

Schermafbeelding_2024-03-30_om_20.33.04.png

(v.l.n.r.) Daan Cornelisse (Hoofd Jeugdopleiding), Dave Oerip (Jeugdvoorzitter), Remco Cordes (Technisch Coördinator Bovenbouw), Gerson Wong (Technisch Coördinator Onderbouw)

Spel en beleving met bal

Binnen de jeugdopleiding ligt de focus op de ontwikkeling van de voetbalvaardigheden op het veld als individu en als team. Met de bal aan de voet streven we elk voetbalseizoen naar een hoger niveau van training en ontwikkeling voor al onze jeugdspelers en jeugdteams door een nieuw trainingsprogramma, als onderdeel van de voetbaltechnische tak.

Deze vernieuwde tak van de jeugdopleiding wordt geleid door het Technische Hart, bestaande uit: Hoofd Jeugdopleiding (HJO) Daan Cornelisse, Technisch Coördinator Onderbouw (TCO) Gerson Wong en Technisch Coördinator Bovenbouw (TCB) Remco Cordes.

Het Technische Hart zal aan de hand van de Hercules voetbalvisie leiding geven aan de hoofdtrainers, assistent trainers, leiders en leeftijdsgroep coördinatoren, die nauw samenwerken om onze jeugdteams intensief te begeleiden en verder door te ontwikkelen. Wie deze teambegeleiders zijn, kun je terugvinden op de website van de club in het “Wie is wie’ overzicht per leeftijdsgroep.

Beleving zonder bal

Maar sc Hercules Zaandam is meer dan alleen voetbal. We willen ook het Hercules verenigingsleven creëren en uitbouwen voor al onze jeugdleden, met sociale activiteiten en evenementen die buiten het veld plaatsvinden. Daarom hebben we ook een niet-voetbaltechnische tak, bestaande uit verschillende commissies zoals een toernooicommissie, een evenementencommissie, het wedstrijdsecretariaat, de scheidsrechterscommissie en een sponsorcommissie.

De nieuwe jeugdvoorzitter, Dave Oerip, zal deze commissies faciliteren en toezicht houden op de delstellingen van de vereniging, waaronder: 1, het ontwikkelen van een jeugdvisie, 2, het opleiden van gekwalificeerde jeugdtrainers, 3, de groei van het aantal leden, 4, het ervoor zorgen dat alle jeugdteams op het juiste competitieniveau actief zijn.

Deze ambities krijgen ondertussen al vorm middels een voetbalvisieplan dat al volop in ontwikkeling is, een verbeterd aanmeldproces voor nieuwe leden en het benoemen van leeftijdsgroep coördinatoren per leeftijdsgroep. De komende tijd zullen we jullie concreter deelgenoot maken over de voortgang rondom deze onderwerpen.

Maar het jeugdbestuur heeft allereerst ook de hulp van alle leden hard nodig om deze ambities waar te maken. De club is daarom nu op zoek naar enthousiaste mensen die als toekomstige Herculieten een rol willen spelen in de toernooi- en evenementencommissie. Als je ervaring hebt in het leiding geven en organiseren van evenementen en toernooien of gewoon interesse hebt om een bijdrage te leveren in een willekeurige rol, meld je dan aan bij de vrijwilligerscommissie via: vrijwilligers@hercules-zaandam.nl

Samen willen de Zaandammers werken aan het nieuwe hoofdstuk voor de Hercules jeugd om deze nog meer te laten groeien en bloeien, zowel op als buiten het veld.

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl