OFC snoept sv De Meteoor (zat) punt af: Eindelijk weer lichtpuntje voor Oostzaners

Zaanstad- OFC toonde veerkracht in het competitie inhaalduel met sv De Meteoor (zat). Maandag speelde zaterdag 4e klasse -A ploeg OFC met 2-2 gelijk tegen sv De Meteoor (zat).
Het was voor de nieuwe trainer coach Dave Derlagen het tweede duel en daarin toonde de Oostzaners veerkracht. Na een 0-2 ruststand kwamen de geelzwarten in de tweede helft terug tot 2-2.

Matchwinnaar was Bram de Weerdt- speler uit de onder-23-1- die de 2-2 scoorde voor de formatie uit Oostzaan. Hij werd de held van de middag en kwam in het veld met nog 10 minuten te spelen. Zijn broer Boris (19) viel ook in als keeper en stond in de basis.

Het 2-2 gelijke spel was na zes nederlagen op rij een opsteker voor OFC. In het NHD stond dat er eindelijk weer eens iets te lachen viel. En zo voelde dat ook.

Er valt eindelijk weer eens wat te lachen bij OFC, dat met nieuw trainersduo een puntje snoept van De Meteoor

Vijf nederlagen op rij en een dramatische val op de ranglijst. Gevolgd door een opstand van de spelers en een breuk met de trainer. Het zijn geen leuke tijden geweest bij OFC. Maar gisteren, onder het nieuwe trainerskoppel Derlagen en Emmerig, viel er eindelijk weer eens wat te lachen in Oostzaan. De opdracht voor trainer Dave Derlagen en zijn assistent Barry Emmerig is duidelijk: voorkomen dat OFC naar de absolute kelder van het amateurvoetbal degradeert. En dat kan nog wel eens een ’hell of a job’ blijken te zijn. Want OFC, dat de eerste periode nog afsloot als derde, maakte daarna een ongekende vrije val. Voeg daarbij de crisis, die leidde tot het vertrek van de trainers Stefan van der Grijp en Michel Vogelaar, en de drie punten aftrek voor het niet spelen van de wedstrijd tegen De Meteoor twee weken terug en je kunt spreken van een absoluut dieptepunt. Maar uitgerekend op Tweede Paasdag tijdens het inhaalduel tegen De Meteoor brak het eerste waterige zonnestraaltje in Oostzaan weer door. Met dank aan twee jonkies van de onder-23, die aan de gehavende OFC-selectie zijn toegevoegd. En daarbij mag trainer Derlagen een gelukkige hand van wisselen worden toebedeeld.

De broertjes Boris en Bram de Weerdt sleepten tegen De Meteoor immers het eerste puntje sinds tijden binnen voor het geplaagde OFC. Dat de Oostzaners nog een gelijkspel uit het vuur zouden slepen, daar zag het een uur lang niet naar uit. Maar op basis van de strijdlust van zijn mannen, mocht Derlagen na afloop claimen dat het punt nog verdiend was ook.

Invaller Bram mocht zich daarbij het goudhaantje noemen. Derlagen stuurde hem vijf minuten voor tijd het veld in met de opdracht dat OFC alles-of-niets moest gaan spelen. En met zijn eerste balcontact schoof hij de bal vervolgens uit een corner bekeken in de verre hoek voor de gelijkmaker: 2-2.

Reddingen

Dat OFC zo ver kwam dankte het niet alleen aan spits Rouchan Khairi, die twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer had gezorgd, maar vooral aan Boris de Weerdt. De jonge doelman hield met meerdere knappe reddingen op diverse gevaarlijke counters van De Meteoor (vooral de balvaardige Stefan Smal mocht zichzelf een gebrek aan doeltreffendheid verwijten) zijn ploeg in de wedstrijd. Derlagen had er van genoten. ,,Mooi toch voor die jonge gasten.’’

De Oostzaanse oefenmeester is overgekomen van Fortuna Wormerveer, waar hij assistent was van Alex Geernaert en eerder ook jeugdtrainer. Derlagen (en ook Emmerig) heeft met het OFC-bestuur afgesproken het seizoen af te maken. ,,Daarna gaan we kijken naar volgend seizoen.’’

Op de vraag of dat een verstandige start is van een loopbaan als hoofdtrainer – de vrije val van OFC op de ranglijst en de onrust binnen de selectie in ogenschouw genomen – moet Derlagen grinniken. ,,Een ideale situatie is als je er vanaf het begin van het seizoen bij bent. Maar het was mijn ambitie om eens hoofdtrainer te worden. Ik ken een aantal spelers uit het dorp en kan de club uit de nood helpen. Bovendien zit er best wel wat kwaliteit in deze groep. Ik dacht: er is wel wat van te maken.’’

In de onrust die leidde tot het vertrek van zijn voorganger, wil Derlagen zich niet verdiepen. ,,Nee ik heb Stefan niet gebeld. Ik praat met de jongens en heb al mijn aandacht nodig voor de strijd tegen degradatie.’’

In dat streven is het punt tegen De Meteoor, dat voor rust vrij simpel een 2-0 voorsprong had genomen, een mooi vertrekpunt. ,,Dit is voor de jongens een goed gevoel. Ze hebben vijf keer op rij verloren. Dan ben je het vertrouwen kwijt en dat komt alleen terug met resultaten.’’

Derlagen omschrijft zijn selectie als een ’hechte groep, waarvan veel spelers al op jonge leeftijd samen speelden’. ,,Voetbal zit er wel in, maar ze moeten weer vertrouwen krijgen en fitter worden. Als je niet fit bent, kun je niet je talent aanwenden om wedstrijden te beslissen. Fit zijn is de basis. Maar het is wel goed om te zien dat deze ploeg ondanks de moeilijke tijden nog over genoeg strijdlust beschikt om in deze wedstrijd een punt uit het vuur te slepen.’’

Maandag 1 april, zaterdag 4e klasse-A

OFC-sv De Meteoor (zat) 2-2

26. De Ridder 0-1, 40. Amakran 0-2, 73. R. Khairi 1-2, 86. Bram de Weerdt 2-2.

OFC: Boris de Weerdt; Jonker, Caldenhove, Willekes (61. Brouwer), Engel (70. Kraayenbrink); Middel, Van der Bunt (85. Bram de Weerdt), Smit; De Vroome, R. Khairi, Tijmes (61. Alsayed).

De Meteoor: Hillegers; Goos, Strubbe, Van Gellekom, Nahar; De Ridder, Kammeron, Roof; Comvalius (55. De Bruin), Smal, Amakran (55. Bruijnesteijn).

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl