Eerste plaats Fortuna Wormerveer O13-1 op Internationaal Toernooi Holland-Cup

Zaanstad- Fortuna Wormerveer O13-1 heeft aan zijn deelname aan de Holland -Cup de eerste plaats over gehouden. In een voor de jongens andere opzet met toernooi vorm 9×9 kleiner veld en andere regels begonnen de boys op het sportpark Klein Brandt van AS’80 tegen de Denen van BK Union.

Die eerste tegenstander bleek een taaie tegenstander waarbij we veruit de meeste kansen creëerden maar keer op keer het net niet wisten te raken. Toch lukte het om deze wedstrijd volledig terecht met 2-1 te winnen.

Na deze Denen waren het de Oostenrijkers van SC Red Star Penzing die de volgende prooi moesten worden voor onze leeuwen. Er stond bij deze tegenstander een geweldenaar op doel die in de half uur durende wedstrijd wel 20 ballen uit zijn doel heeft gehouden, maar hij moest ook drie keer vissen wat uiteindelijk een 3-0 winst betekende.
De laatste poule wedstijd werd dan ook gespeeld met de gedachte ‘we zijn al geplaatst, laten we er even wat leuks van maken voor het toegestroomde publiek’ . Het werd een doelpunten festijn met als uitslag 11-0. Dit beloofde wat voor de tweede dag. Sportpark Polderkwartier van SC Buitenboys werd het terrein voor de finale wedstrijden van dit team. Ze mochten in de kwartfinale aantreden tegen thuisclub Buitenboys die tweede waren geworden in hun poule. Het krachtsverschil was echt groot en uiteindelijk werd er met 7-0 gewonnen.

Schermafbeelding_2024-04-01_om_14.25.12.png

In de halve finale stond een op het oog zeer sterke Belgische ploeg op het programma met de naam ROS Ottignies-Louvain-la-neuve. Het was een gevecht waarbij het fysiek niet werd geschuwd door deze tegenstander werd het uiteindelijk 5-3 voor Fortuna Wormerveer.

Na weer twee uur wachten werd het tijd voor de finale. Wie stond daar tegenover de jongens? Juist: BK Union-1 de allereerste tegenstander van het toernooi was ook tot de finale toegetreden door Waterwijk te verslaan.  De finale was nog geen twee minuten aan de gang toen het noodweer los barstte, en hoe, het werd glibberen en gleien op een toch al belabberde grasmat. Mooi voetbal was onmogelijk, bijna alle spelers waren al in aanraking gekomen met de modder. Het bleef dan ook tot de 26e minuut 0-0 toen de bal er toch in vloog. En in de 30e minuut werd met een mooi afstandschot ook de 2-0 gescoord, kampioenen.

Schermafbeelding_2024-04-01_om_14.25.23.png

Een top resultaat in een wat andere speelomgeving door het spelen zonder buitenspel in 9×9 vorm. Gefeliciteerd boys, trek dit door in de 3e divisie de komende weken. Daarna nog een avontuur in Duitsland en op 8 juni het Douwe Boomsma toernooi in Lemmer tegen diverse BVO’s.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl