In memoriam: Piet Pas

Zaanstad- Oud voetbaltrainer Piet Pas is overleden. De bekende Zaanse voetbaltrainer uit Wormerveer is na een kort ziekbed overleden. De oud trainer van onder andere KFC, Sporting Krommenie en zvv Zaanlandia werd 57 jaar. Ook bij KFC was Piet een vast gezicht waar zijn zoon Ivo jarenlang in het eerste speelde.

Op de websites van KFC en ZVC’22 werd aandacht besteed aan het overlijden van de oud voetbaltrainer. Op de ZVC’22 site het volgende bericht: Deze week bereikte ons het droeve bericht dat op veel te jonge leeftijd en onverwacht is overleden ons lid Piet Pas. Vanaf zijn jongste jaren was Piet gepassioneerd bezig met voetbal. Eerst als voetballer en later als bestuurder, trainer en jeugdleider bij diverse verenigingen binnen en buiten de Zaanstreek.

Bij zvv Zaanlandia voelde hij zich uiteindelijk echt thuis, dat werd zijn cluppie. Hier bracht hij zijn kennis en ervaring over op vele jeugdteams en was hij een trouwe supporter in de hoogtijdagen van de club. Ondanks zijn leeftijd liet Piet het voetbal niet los en assisteerde hij zvv Zaanlandia 1 en, met het afnemen van zijn gezondheid, ons tweede elftal als trainer, verzorger, leider en ultieme supporter.

En altijd met zijn vaste vitaminebron in de rust, de sinaasappelpartjes. Ook na de fusie bleef hij betrokken bij de nieuwe vereniging ZVC ’22. Als rasechte Amsterdammer stak hij zijn mening op de jaarvergaderingen niet onder stoelen en banken. Met maar één doel; de vereniging moet er beter van worden. Ook daaruit bleek zijn betrokkenheid voor het voetbalspel en de club.

Voor iedereen onverwacht bekeek hij afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van “zijn” team. De club verliest een kundig man met een markante persoonlijkheid. Wij wensen de naaste familie heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl